ANNONCE

Sprængt i luften med dynamit

15. januar 2021 16:49 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Tre mænd er nu dømt i sagen

Der skete skader for mere end otte millioner kroner, da tre mænd 18. september 2019 besluttede sig for at sprænge et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse i luften med to kilo dynamit.

Mændene, to på 20 år og en på 23 år, er fredag blevet dømt i sagen. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den ene af de 20-årige blev idømt fem års fængsel, mens de to andre dømte begge blev idømt fire år og seks måneders fængsel.

Brag i morgentrafikken

Politiet oplyser, at de tre mænd tidligt om morgenen den 18. september transporterede bomben til Jyllingevej, hvor de kastede en brosten gennem ruden til pizzeriaet, anbragte og antændte bomben i døråbningen og løb fra stedet.

Herefter gik der cirka to minutter, hvor morgentrafikken på Jyllingevej fortsatte forbi, før bomben sprang. Det skete omkring klokken 5.40 om morgenen.

Den store bombe forårsagede skader på selve bygningen, de omkringliggende bygninger og et busstoppested for anslået 8,3 millioner kroner.

Kunne have endt fatalt

Anklager Allan V. Kristensen fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi noterer sig, at de tre nemt kunne have slået ihjel med bomben.

Der gik nemlig flere minutter fra de antændte den, til den sprang:

– De tre dømte har gennemført sprængningen uden tanke på de fatale konsekvenser, det kunne have haft. Der går omkring to minutter, fra de antænder bomben, til den eksploderer – derfor er det tilfældigheder, der gør, at der ikke befandt sig personer i nærheden, da eksplosionen skete, siger han i en pressemeddelelse.

Hvorfor gjorde de det?

Til Ritzau fortæller anklageren videre, at det simpelthen ikke har været muligt at finde ud af, hvorfor de tre unge mænd placerede bomben på pizzeriaet:

– Vi har haft nogle teorier i sagen. Men et egentligt motiv er udeblevet i sagen, siger han.

Anklageren er tilfreds med, at de tre mænd er blevet dømt.

De har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om dommene skal ankes, oplyser politiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu