Sprinterkonge klient hos Fuentes

9. februar 2013 14:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sprinterkonge klient hos Fuentes
Billede mangler

Mario Cipollini fik broderet sit eget ansigt på cykelsadlen. Fik cyklens farver matchet med sin tøjbeklædning og gjorde generelt meget ud af sine italienske lokker, der gav ham øgenavnet Lion King (Løvernes konge, red.).

Han var kort og godt en underholdene sportsudøver, der ikke var bange for at skille sig ud, når han satte sig på cyklen.

Desværre er dårlige nyheder dukket op. I kølvandet på den igangværende retssag mod den spanske gynækolog Eufemiano Fuentes, der menes at have hjulpet et utal af sportsudøvere med at dope sig, skriver den italienske avis Gazzetta dello Sport, at Mario Cipollini skulle have været en del af det klientel, der havde omgang med den spanske læge.

Avisen skriver, at sprinterens kodenavn hos dopinglæge var Maria og kan spores tilbage til perioden 2001 til 2004. Her skulle han efter sigende havde gjort brug af blandet andet EPO, blodtransfusioner og væksthormoner.

Det var netop inden for den årrække, at Mario Cipollini opnåede sine største resultater. I 2002 vandt han således verdensmesterskabet, klassikeren Milan-San Remo, Gent-Wevelgem, seks etaper af Giro d’Italia  og tre etaper af Vuelta a Espana.

Men den imponerende medaljehøst kan nu vise sig at være bygget på løgn. Selv har han ikke kommentarer til sagen, skriver cyclingnews.com, men der kan dukke flere informationer frem under retssagen, der varer indtil midten af marts.

Mario Cipollini nåede at vinde hele 191 sejre gennem sin karriere, der strakte sig fra 1989 til 2005. Værd at bemærke er, at 12 af disse blev hevet hjem i Tour de France, mens han 42 gange krydsede stregen som den første i Giro d’Italia.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu