Spritstiv i cellen: Ville dræbe betjente

20. marts 2019 15:29 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

En 23-årig mand var meget lidt samarbejdsvillig.

Spritstiv i cellen: Ville dræbe betjente
Den 23-årige mand ville under ingen omstændigheder visiteres. Foto: Scanpix

En 23-årig mand kom med dødstrusler mod fængselsbetjentene, da de ville visitere ham. Manden truede to fængselsbetjente på livet, da de havde en mistanke om, at den indsatte havde drukket alkohol i fængslet.

I retten fremgår det, at den 23-årige sammen med venner havde drukket hjemmelavet vin i en af fængslets afdelinger. Dette skulle være sket tilbage i august 2017. Mistanken om, at manden var fuld var så konkret, at han blev udtaget til en alkoholtest, der skulle påvise om manden virkelig havde drukket, skriver Stavanger Aftenblad.

Og testen gav et så klar udsving, at det blev besluttet, at manden skulle rykkes over på en anden afdeling. Og det var her, at truslerne blev fremsat mod personalet. Manden skulle angiveligt have sagt, at den første, der rørte ham ville blive slået.

Afviste betjente to gange

Den 23-årige blev af to omgange bedt om at lade sig visitere, men begge gange nægtede manden. Da manden valgte at true personalet blev det besluttet, at han skulle i en sikkerhedscelle, hvor han kunne køle af. Men lige lidt hjalp det.

I den nye celle kom manden med grovere trusler mod betjentene. Manden var ellers blevet lagt i håndjern, men det afholdt ham ikke fra at komme med trusler om at dræbe betjentene.

– Tiltalte kom med alvorlige drabstrusler. Fængslesbetjent NN blev ikke skræmt af dem. Men det var ikke rart at få en besked fra en, der sidder inde for en længere voldsdom, står der blandt andet i dommen.

Den 23-årige sidder allerede i fængsel i syv år for blandt andet voldtægt. Men med de voldsomme trusler kan han se frem til yderligere 15 dage bag tremmer.

Fangen afsoner netop nu sin dom i Åna fængslet i det sydvestlige Norge nær Stavanger.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu