ANNONCE

Spritstiv skipper sejlede siksak

19. september 2019 06:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Med en promille på mindst 3,59 skabte en 62-årig fritidssejler skræk i Sønderborg Havn, hvor han tørnede ind havnekajen flere gange.

Spritstiv skipper sejlede siksak
Med en promille på mindst 3,59 ville de fleste være bevidstløse - men ikke denne skipper. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

For lidt over et år siden, fredag den 14. september 2018, skabte en nu 62-årig fritidssejler stor ravage og farlige situationer for andre både, da han i sin seks meter meter lange jolle siksakkede rundt i Sønderborg Havn i et forsøg på at komme i land.

Det fortæller TV SYD.

Artiklen fortsætter under videoen

Havnekontoret tilkaldte politiet, og det lykkedes en patrulje at at få stoppet sejladsen og båden tøjret.

Promille på 3,59

Forleden stod den 62-årige så i Retten i Sønderborg som tiltalt for spritsejlads med en promille på mindst 3,59.

Specialanklager Lars Viereck fra Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser til TV SYD, at det af politiets rapport fremgår, at jollens skipper ikke kunne stå på sine egne ben og måtte nærmest slæbes i land af betjentene – og blodprøven viste altså, at han havde sejlet rundt med en promille på 3,59.

Det er en promille, som ville gøre mange bevidstløse og være livstruende.

Følte sig ikke beruset

I retten forklarede den 62-årige, at han havde været ude at røgte sine fiskegarn, og at han ikke følte sig særligt beruset.

På baggrund af promillen blev den 62-årige, der er fra Sønderborg, fundet skyldig og idømt 20 dages fængsel og 1 års frakendelse af retten til at føre skib.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu