Spurs besejrer Arsenal i gyser

3. marts 2013 19:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Spurs besejrer Arsenal i gyser
Billede mangler

Med sit syvende mål på fem kampe grundlagde Gareth Bale Tottenhams nervepirrende 2-1 sejr hjemme på White Hart Lane mod arvefjenderne Arsenal.

Dermed fortsætter Bale – trods en ellers stille kamp – sit triumftog mod hæderen som årets bedste spiller i Premier League, som han allerede nu spås at vinde.

Og Tottenham lægger yderligere afstand til Arsenal på Premier Leagues femteplads. André Villas-Boas’ mandskab har seks point ned til Nordlondon-rivalerne og overhaler igen Chelsea på tredjepladsen.

Hos Arsenal er der fire point op til Chelsea på den fjerdeplads, der giver Champions League-kvalifikation.

Hvis det ikke lykkes for Arsenal at erobre mindst en fjerdeplads, vil det være første gang under Arséne Wenger, at The Gunners ikke spiller med i verdens fineste klubfodboldturnering.

Det er endnu et tegn på, at magtbalancen er ved at tippe. Men Tottenham kan ikke vide sig sikker: sidste år smed Harry Redknapps Spurs 13 point til netop Arsenal, der endte på Premier Leagues tredjeplads.

Tottenham blev nummer fire, men glippede Champions League-kvalifikation, fordi Chelsea vandt turneringen og dermed tog den sidste plads. Nedturen for Tottenham begyndte efter netop et nederlag til Arsenal, så traumer var der masser af inden søndag eftermiddags kamp.

Spurs kom foran ved – ja, naturligvis Gareth Bale efter 37 minutter.

Waliseren løb i ryggen af et passivt Arsenal-forsvar, der febrilsk appellerede for offside, modtog en flot stikning fra Gylfi Sigurdsson og udplacerede Wojciech Szcz¿sny i Arsenal-målet.

Arsenal havde ellers indledt kampen bedst og så farligt ud med en bevægelig højreside bestående af back Carl Jenkinson og kantspiller Theo Walcott. Tottenhams bagkæde fik dog afværget, og så stod Arsenals solide midtbane anført af Jack Wilshere parat med andenbølgen.

Men da Tottenham snuppede målet til 1-0, gik det til gengæld stærkt.

I en nærmest identisk situation blot to minutter senere – i det 39. minut – var det Aaron Lennons tur til at løbe i ryggen på en totalt stillestående Thomas Vermaelen. Den lynhurtige højrekant rundede Szeczesny og sendte bolden i mål til lyden af et euforisk Tottenham-publikum.

Men Spurs har visse mentale mén ved at føre med 2-0 over Arsenal. For et år siden blev Tottenham kørt over ende efter at have sikret sig en 2-0 føring på The Emirates og endte med at tabe kampen 2-5.

Arsenal kom da også tilbage i anden halvleg, da Per Mertesackers hovedstød ramte Gareth Bale og suste ind bag Hugo Lloris i Tottenham-målet til 1-2.

Det blev begyndelsen til endnu mere Arsenal-dominans, uden at Gunners kom frem til de helt åbne chancer. Til gengæld brændte Gylfi Sigurdsson helt fri med Szeczesny på et nydeligt Jermain Defoe-oplæg efter 70 minutters spil.

Ingen af holdene kom nærmere et mål, men affæren blev naturligvis dramatisk som altid. Hele seks minutters overtid blev lagt til, men efter 96 minutters derbyopgør trak Tottenham sig sejrrigt ud.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu