Spytsagen: Jeg flirtede med Pia Ks livvagt

8. marts 2012 11:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Spytsagen: Jeg flirtede med Pia Ks livvagt
Billede mangler

Den mest berømte spyklat i 2011 er omdrejningspunktet ved retten på Blegdamsvej i København her til formiddag.
I august spyttede en kvinde midt i 30’erne ifølge politiet efter Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, efter en koncert med Dolly Parton i Forum i København.
Den tiltalte nægter sig skyldig, og fortæller i retten, at hun derimod havde positiv kontakt med partilederen forud for episoden.
Sammen med en gruppe venner havde hun til koncerten fået plads lige foran Kjærsgaard og hendes mand. Her var stemningen i top.
“Jeg flirter lidt med livvagten. Vi laver jokes,” forklarer hun, og betegner stemningen i vennegruppen under koncerten som lettere beruset og opstemt.
“Vi taler pænt til hinanden, vi snakkede bl.a om hendes kjole,” fastholder hun.
Om selve spyttepisoden, som foregik foran TV 2 News’ rullende kamera foran Forum, fastholder hun, at hun blot lod som om, hun ville spytte på partilederen.
“Jeg er jo i byen med bøsserne, de kender jo hinanden. Så siger jeg for sjov, men vi kan jo gøre det nu (skytte på partielderen, red.), og så går jeg et par skidt tættere på, for hun står lige der.”
“Så gør jeg sådan her,” siger tiltalte og viser retten en spids mund.
Pia Kjærsgaard, der kort efter er i vidneskranken, oplevede også stemningen som god under koncerten, omend på kanten af det udholdelige.
“Ikke negativt, men måske lidt for meget,” siger partilederen.
Pia Kjærsgaard fastholder dog, at den tiltalte spyttede på hende.
“Ja, jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det var hende,” fastslår Kjærsgaard.
Spytklatten ramte ikke Kjærsgaard, men den ramte i stedet TV 2’s mikrofon.
“I første omgang troede jeg, det var et tyggegummi. Jeg nægter at flytte mig, der er jo den sandsynlighed, at den ikke rammer mig. Og det gør den jo så heller ikke. Den ryger ind på mikrofonen,” siger Kjærsgaard foran dommeren.
Livvagten, som tiltalte altså mener, hun flirtede med, fortæller retten, at der var en god stemning under koncerten. At der blev flirtet, kan han ikke afvise.
“Jeg vil ikke sige, jeg har oplevet det tit, men jeg har oplevet det før i mit arbejde som politimand,” forklarer han i vidneskranken.
Der ventes en afgørelse i sagen senere i dag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu