Squash-forbund: Sidste chance for OL

13. februar 2013 12:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Squash-forbund: Sidste chance for OL
Billede mangler

Den internationale olympiske komité IOC annoncerede tirsdag, at organisationen anbefaler at droppe brydning fra OL i 2020.

 

Det vakte stor opsigt blandt bedrøvede brydere, mens andre forbund øjner muligheden for at træde ind i det fornemme selskab.

Én af favoritterne til at erstatte brydning er squash. Sportsgrenen bliver flittigt dyrket på fitness-niveau og vurderes formentlig til at større bred appel end brydning.

Tom Kjærbye Larsen er formand for Dansk Squash Forbund, og ifølge ham venter skæbnens time.

– Det er tredje gang inden for de sidste 12 år, at vi har været med i slutspurten, og det er nu eller aldrig. Glipper vi den igen, er jeg ikke ret optimistisk omkring, at vi nogensinde kommer med, siger Tom Kjærbye Larsen, der vurderer, at squash har mere end 50 procents chance for at blive indlemmet i den olympiske familie.

Derfor er der fra international side iværksat en række initiativer, der skal køre squash i stilling som OL-disciplin. Det drejer sig blandt andet om kampagner på Facebook og reklamefilm.

Samtidig har man ansat manden, der var med til at udøve lobbyarbejde for golfsporten, der er blevet optaget fra OL i 2016.

Tom Kjærbye Larsen mener, at squash med det rette setup er en meget publikums- og seervenlig sportsgren.

– Der er flere og flere baner, der er bygget op af glas rundt om hele banen, så man kan filme fra alle vinkler. Et problem er den lille bold, der kan være svær at følge, men der er man allerede gået i gang med at finde løsninger, siger squash-formanden.

Men er niveauet i Danmark til at hente OL-medaljer i squash?

– Slet ikke som det ser ud nu. Men vi har en håndfuld talenter, som måske kan gøre sig gældende, siger Tom Kjærbye Larsen, der håber, at squash med indtræden i OL-programmet kan komme tilbage i Team Danmark-regi.

Beslutningen om, hvilken sportsgren der skal erstatte brydning, træffes i september af IOC. De nærmest konkurrenter menes at være karate, baseball, klatring og den kinesiske kampsport wushu.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu