ANNONCE

Ny dille hitter hos børnene: Flere produkter trækkes tilbage

29. maj 2018 16:14 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod to produkter efter test af produkter, der er en ny dille blandt børn.

Den 16. maj blev en squishy trukket tilbage, oplyser Sikkerhedsstyrelsen på sin liste over farlige produkter til børn.

Squishy’er er bløde skumfigurer, der kan forestille alt fra madvarer og rumskibe til små søde dyr. De kan både fungere som legetøj og et afstressningsværktøj, man kan klemme i hånden. I den seneste tid er de små skumbamser blevet en dille blandt mange danske børn, men nu advarer Sikerhedsstyrelsen altså mod nogle enkelte squishy-produkter.

Ind til videre er to af de testede produkter vurderet til at være farlige. Problemet var det samme ved begge Squishy’er.

– Der er problemer med advarselsmærkningen. Der står ikke, at det ikke er egnet til de 0-3-årige, siger Lone Hansen, der er kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen.

De to tilbagetrukne squishy’er har begge smådele, der let kan rives af og udgøre en kvælningsfare. Ingen af dem lever op til sikkerhedskravene for produkter til børn i alderen 0-3 år, de mangler begge CE-mærkning og advarsel om, at de ikke er egnede til småbørn.

Bør ikke bruges

Den ene af de to tilbagetrukne squishy’er er en squishy formet som en delfin med en hat på, der er solgt på Squishyshoppen.dk.

Sikkerhedsstyrelsen skriver, at brugen af produktet straks bør ophøre, samt at man kan kontakte www.squishyshoppen.dk, for flere informationer.

Den anden tilbagetrukne squishy er solgt i Bazar Vest i Aarhus samt i Mariager Boghandel. Den har navnet Jumbo Squishy, og Sikkerhedstyrelsen advarer også i dette tilfælde om, at brugen af produktet straks bør ophøre, og at man skal kontakte forhandleren, hvis man har købt produktet.

Du kan se de to tilbagetrækninger samt billeder af produkterne her og her.

Squishy-butik smækkede røret på

Newsbreak.dk har kontaktet Squishy-shoppen.dk. Kontaktpersonen for netbutikken forklarede, at der havde manglet mærkning på det konkrete produkt, men gav udtryk for, at der ikke var tale om et alvorligt problem. Han forsikrede, at der nu er korrekt mærkning på alle butikkens produkter.

– Der var ikke noget galt med produktet som sådan, udtalte kontaktpersonen.

Kontaktpersonen afbrød herefter samtalen med Newsbreak.dk, da han fandt ud af, at Newsbreak.dk ikke ville efterkomme et ønske om at undlade at skrive om tilbagetrækningen.

Newsbreak.dk har også forsøgt at kontakte virksomheden ABC Collection ApS, der har importeret den tilbagetrukne Jumbo Squishy, men det er ikke lykkedes at komme i kontakt med virksomheden.

Styrelse holde øje med diller

Sikkerhedstyrelsen vurderer, at det er vigtigt, at squishy-produkter er korrekt mærket og lever op til sikkerhedskravene for legetøj.

– Squishies findes i mange varianter, men der er nogen, der i udseendet ligner legetøj for småbørn, og derfor er det vigtigt, at mærkningen er i orden. siger

Lone Hansen fortæller, at Sikkerhedsstyrelsen generelt holder øje med, når der dukker nye diller op.

– Når produkter pludselig bliver meget udbredte, så holder vi selvfølgelig øje med, om de er i orden, siger hun.

Som det også var tilfældet med fidget spinner-dillen, har stikprøver nemlig vist, at det ikke er alle squishy’er, der overholder sikkerhedskravene for prudukter til børn.

Lone Hansen, der er kommunikationskonsulent hos Sikkerhedsstyrelsen oplyser til Newsbreak.dk, at styrelsen har undersøgt en række Squishy’er.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu