Srebrenica-pårørende får afvist sag i Holland

7. marts 2013 21:20 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Srebrenica-pårørende får afvist sag i Holland
Billede mangler

HOLLAND: Den hollandske general Thom Karremans bliver ikke retsforfulgt for sin rolle op til massakren i Srebrenica under den blodige borgerkrig i det tidligere Jugoslavien.

 

Det blev slået fast ved en domstol i den hollandske by Arnhem torsdag.

»Den offentlige anklagemyndighed har konkluderet, at Karremans ikke var involveret i de forbrydelser, som den bosnisk-serbiske hær begik,« lyder det ifølge den hollandske hjemmeside Dutch News i en pressemeddelelse fra anklagemyndigheden i Arnhem.

Thom Karremans stod i spidsen for de hollandske FN-soldater, der i juli 1995 lod general Ratko Mladics serbisk-bosniske soldater rykke ind i byen Srebrenica, hvor de dræbte cirka 8.000 personer i den værste massakre i Europa siden Anden Verdenskrig.

Tre pårørende til ofre for massakren krævede at få rejst en sag mod Thom Karremans og to af hans officerer, Rob Franken og Berend Oosterveen, som de vil have retsforfulgt for medvirken til manddrab. Men det blev altså afvist torsdag.

De pårørende har også krævet, at Holland som nation skal stilles til strafansvar for de mange dræbte. Den sag har de vundet i første omgang, men den er appelleret og endnu ikke færdigbehandlet.

Cirka 23.000 kvinder og børn blev deporteret fra den muslimske enklave Srebrenica, der lå i et serbisk kontrolleret område i Bosnien, da Ratko Mladic sendte soldaterne ind i byen 11. juli 1995, hvor muslimske drenge og mænd blev tilbageholdt. 8.000 af dem blev dræbt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu