Sri Lanka begrænser stuepige-eksport efter halshugning

26. januar 2013 17:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sri Lanka begrænser stuepige-eksport efter halshugning
Billede mangler

Fremover skal srilankanske kvinder være fyldt 25, før de må rejse til Saudi Arabien og prøve lykken som stuepiger. Det sker efter en halshugning tidligere på måneden.

 

Stuepigen, Rizana Nafeek, arbejdede hos en ægtepar, hvis søn døde i 2005, mens Rizana Nafeek passede ham. Ifølge anklagen havde den dengang 17-årige Nafeek kvalt ham – hun vedblev, at drengen havde fået mælk galt i halsen og var kvalt af det. I 2007 blev hun dømt for mord på drengen efter krav fra drengens familie, og i januar i år altså henrettet med et sværd.

Men det ser Sri Lanka ikke med milde øjne på, skriver CNN, og nu hæver myndighederne i landet aldersgrænsen for, hvor unge piger der må rejse til Saudi Arabien for at arbejde i huset hos saudiske familier. 25 år skal saudiske kvinder fremover være, før de må rejse. Det skriver b.dk.

I samme ombæring indfører Sri Lanka, at kvinde skal være fyldt 21 år, før de må tage arbejde som tjenestepersonale i vestasiatiske lande.

En talsmand for den saudiarabiske regering kritiserede i forbindelse med mediestormen oven på henrettelsen den vestlige verdens reaktion og fordømte »forkerte informationer i forbindelse med sagen«. Han nægtede desuden, at Rizana Nafeek var mindreårig:

– Som der står i hendes pas, var hun 21 år, da hun begik forbrydelsen, sagde han ifølge The Guardian.

Sagen har sat fokus på Saudi Arabiens strafpraksis og på de mange udenlandske arbejdere, som sidder på landets dødsgangene.

Lige nu kender man til 45 indonesiske stuepiger, der venter på at blive henrettet. Præcis hvor mange udlændinge, der venter på henrettelse i Saudi Arabien, vides ikke, da de saudiarabiske myndigheder ikke selv offentliggør tal for området.

Halshugninger i Saudi Arabien følger ifølge ABC News specielle regler. De foregår i offentligheden, typisk på åbne pladser i en by eller nær fængsler. Både bødlen og den dømte bærer hvidt tøj. Den dødsdømte har håndjern på og bind for øjnene – og får ofte et bedøvende middel før halshugningen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu