ANNONCE

SSI advarer før nye politiske forhandlinger

11. august 2020 20:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

I notater, Folketingets partier har fået før forhandlinger om genåbninger, fastholder myndigheder advarsler.

SSI advarer før nye politiske forhandlinger
Der er et stadigt stigende antal rapporter, der dokumenterer et større antal smittede i forbindelse med særlige begivenheder, hvor mange samles, lyder advarslen fra SSI. Foto: Emil Helms/Scanpix 2020

Folketingets partier har modtaget de notater fra Statens Serum Institut, der onsdag skal danne en del af grundlaget for forhandlingerne om en mulig yderligere genåbning af samfundet.

Forhandlingerne kommer forud for, at den såkaldte fase 4 af genåbningen var planlagt. Den skulle indebære en lempelse af forsamlingsforbuddet og en åbning i nattelivet. Med et stigende smittetal er den dog bragt i tvivl.

Notaterne fra Statens Serum Institut peger da også på, at der kan være smitterisiko ved begge dele.

– Der er et stadigt stigende antal rapporter, der dokumenterer et større antal smittede i forbindelse med særlige begivenheder, hvor mange samles.

– Sådanne supersmitteevents er beskrevet i forbindelse med en lang række arrangementer herunder kirkearrangementer, transport, tilskuere til fodboldkampe, natteliv og privatarrangementer, skriver Statens Serum Institut blandt andet.

Lokale problemer

Smittetrykket i Danmark er på det seneste steget, blandt andet i Aarhus og andre steder i det jyske, hvor antallet af smittede har ført til lokale særkrav til borgere. I blandt andet Aarhus skal du bruge mundbind, når du rejser med offentlig transport.

Det kom tidligere tirsdag frem, at yderligere 144 personer er smittet med covid-19, fra mandag til tirsdag. Antallet af coronarelaterede dødsfald er steget med 1, mens indlagte et faldet med 3.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu