Stadig få kvinder i bestyrelser trods fokus

8. marts 2013 05:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Stadig få kvinder i bestyrelser trods fokus
15 procent af danskerne ser hellere en mand på chefposten end en kvinde. Arkivfoto: Colourbox.

Da Erhvervsstyrelsen i maj sidste år opgjorde kvindernes andel af bestyrelsesposterne i danske aktieselskaber, lå den på 19,2 procent. Nøjagtig samme andel som nu, fremgår det af en ny opgørelse ifølge Politiken.

 

I de børsnoterede selskaber er der ligefrem sket et lille fald fra 12,12 procent til 11,9.

»Der er jo tale om, at man tager et skridt tilbage, og det, synes jeg, er rigtig ærgerligt,« siger ligestillingsminister Manu Sareen (R) til avisen.

Han mener dog ikke, at der er behov for egentlige kvoter, men tror i stedet på den lov, regeringen vedtog før jul, hvor de 1.100 største virksomheder samt alle statslige virksomheder fra april har pligt til at sætte sig et mål for andelen af kvinder i bestyrelsen og til at udarbejde politikker for, hvordan man kan få flere kvinder i ledelsen generelt.

Stilstanden undrer dog Dansk Erhvervs administrerende direktør, Jens Klarskov.

»Det overrasker mig en lille smule, for jeg troede faktisk, at der ville ske en udvikling på det her område. Det er mit indtryk, at rigtig mange virksomheder ikke bare taler om det, men faktisk også er i gang med at gøre noget ved det. Ikke fordi de vil være altruistiske eller filantropiske, men fordi det generelt er en god ide at have en bestyrelse, der er alsidigt sammensat,« siger han til Politiken.

Enhedslisten mener fortsat, at kvoter vil være »et udmærket redskab«, og ligestillingsordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) kritiserer regeringen for ikke at have sat målbare succeskriterier for loven.

Heller ikke Venstres ligestillingsordfører, Fatma Øktem (V), tror på regeringens tiltag.

»Med det kan virksomhederne jo bare skrive nul (som måltal, red.) og så ikke gøre noget. For mig at se er det bare ekstra bureaukrati for virksomhederne,« siger hun til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu