ANNONCE

Stadig flere patienter får erstatning

1. februar 2012 13:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Stadig flere patienter får erstatning
Billede mangler

Regionerne brugte sidste år mere end 800 millioner kroner på at betale erstatninger til patienter, der var kommet til skade på grund af medicin eller af den behandling, de havde fået i sundhedsvæsnet.
Det viser Patientforsikringens foreløbige tal for 2011, skriver Altinget.
Opgørelsen, som Patientforsikringen har lavet for Altinget.dk, viser, at der blev anmeldt 8.374 sager i 2011. I alt blev der udbetalt 814 millioner kroner til patienterne sidste år.
Det er godt 100 millioner kroner mere end i 2010. Siden 2006 er den årlige udgift steget med 98 procent.
Professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet betegner stigningen som et finansielt problem for sundhedsvæsnet.
“Men det er jo en rettighed, som når den udnyttes, koster kassen. I den forstand er det næppe noget, man kan gøre meget ved, med mindre man ændrer lovgivningen,” siger Kjeld Møller Pedersen til Altinget.
Han mener, at det bør undersøges, om stigningen i patienterstatningerne skyldes, at hospitalerne laver flere fejl, eller om patienterne er blevet mere opmærksomme på muligheden for at søge erstatning.
Formand for Danske Patienter Lars Engberg mener, at hovedårsagen til stigningen er den øgede produktivitet i sundhedsvæsnet de seneste år, hvor personalet behandler flere, uden at udgifterne er steget tilsvarende.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu