ANNONCE

Stadionvold i Egypten er politisk motiveret

2. februar 2012 09:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Stadionvold i Egypten er politisk motiveret
Billede mangler

Gårsdagens voldsomme uroligheder under en fodboldkamp i Egypten, hvor 75 mennesker har mistet livet, er med stor sandsynlighed politisk motiverede.
Internationale medier skriver, at tilhængere af den tidligere præsident Hosni Mubarak har arrangeret uroen, hvor voldelige fans gik amok.
Ifølge danskegypteren Muhammed Ahmed, som er bosat i Kairo, er der ingen tvivl om, at politiske kræfter står bag.
“Det her er helt sikkert motiveret af politikere. Hver eneste gang, at der er positive udvikling i den demokratiske proces, så opstår der uroligheder. Der må være nogen, som ikke ønsker denne fremgang, og det er noget, som frustrerer almindelige mennesker,” siger Ahmed, der er it-direktør, til Newspaq.
En egyptisk politiker beskylder myndighederne for at have tilladt urolighederne at finde sted.
“Sikkerhedsstyrkerne gjorde dette eller tillod det at ske. Mubaraks mænd styrer fortsat. Lederen af regimet er faldet, men alle hans mænd sidder stadig på deres poster,” siger Albadry Farghali, der er nyvalgt parlamentsmedlem .
Egyptens Muslimske Broderskab, der er landets største parti, hævder, at de tidligere ledere af landet har en finger med i spillet.
“Myndighederne har forsømt deres ansvar. Vi frygter, at nogle officerer straffer folket for revolutionen, fordi det har frataget dem nogle privilegier,” skriver broderskabet ifølge BBC på sin hjemmeside.
45 personer er indtil nu anholdt. Det nyvalgte parlament er hasteindkaldt til krisemøde torsdag formiddag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu