Stædige rygter om æsler i hestekødsskandale

11. februar 2013 09:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Stædige rygter om æsler i hestekødsskandale
Æsel. Foto: Colourbox.

RUMÆNIEN: Kødsvindel for millioner af kroner er i de seneste dage blevet afsløret i adskillige europæiske lande. Flere producenter af færdigretter har angiveligt anvendt hestekød i stedet for oksekød i deres retter, og kødet er indtil videre blevet fundet i engelske, svenske og franske kølediske.

 

Nu lader det til, at æselkød kan være taget i anvendelse i produktionen af fødevarer, skriver avisen The Independent.

Et seks år gammel forbud mod at bruge heste til transport på vejene i Rumænien, hvor kødet angiveligt stammer fra, menes at være årsagen til, at heste er blevet bragt til slagterier i tusindtal. Nu spekuleres der i, om æsler også kan være brugt i kødet, fordi æslet lig hesten har været brugt som trækdyr i Rumænien.

Rygterne om æselkød er særligt vedholdende i den franske fødevaresektor, skriver The Independent.

Organiserede kriminelle bander, der opererer internationalt, mistænkes for at spille en afgørende rolle i hestekødsskandalen, der har fået britiske og andre europæiske supermarkeder til at fjerne en række varer fra hylderne.

Kødet skulle stamme fra Rumænien og være kommet videre ud i Europa med hjælp fra den polske og italienske mafia.

Det forlyder, at personer i slagteribranchen er blevet truet til at sælge kødet som oksekød, selv om det i virkeligheden drejer sig om billigere alternativer som æsel- eller hestekød.

Hvilket kød der præcist er blevet brugt, vil formentligt snart blive klarlagt. Miljø og fødevareminister i Storbritannien, Owen Patterson, mødtes lørdag med branchefolk for at udbygge mulighederne for at DNA-teste kødet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu