ANNONCE

Ståltårn skal sætte Lolland på landkortet

9. oktober 2011 22:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ståltårn skal sætte Lolland på landkortet
Billede mangler

En arbejdsgruppe sat sig for at få et metalt fyrtårn op lige ud til motorvejen. En ny attraktion skal årligt sende to millioner ud på en oplevelse
Bag et spektakulært projekt ved afkørsel 48 står en arbejdsgruppe, som i over et år har arbejdet på at finpudse et projekt til i underkanten af 200 millioner kroner. Det skal tiltrække omkring en kvart million turister årligt.
Projektet hedder Teknikkens Univers. Ideen opstod, da det den 2. juni 2010 stod klart, at Aalholm Automobilmuseum var lukket for altid.
Afkørsel 48 er bedre kendt som afkørslen på motorvejen fra København til Rødbyhavn, hvor man kører fra for at komme til landsdelens kendteste attraktion: Knuthenborg.
Det er da også Knuthenborgs ejer, Christoffer Knuth, som gennem nogle år har arbejdet på at gøre afkørsel 48 til det nye turistfyrtårn og erhvervsområde på Lolland.
Den kommende forbindelse til Femern har gjort området yderligere attraktivt, fordi der ifølge Vejdirektoratets prognoser, når forbindelsen under Femern Bælt er færdig, vil køre omkring 2.000.000 biler forbi netop afkørsel 48 – pr. år.
Fra ide til virkeliggørelse
Teknikkens Univers er startet af en frivillig forening, som ville sørge for, at attraktionen ikke bare døde ud. Netop nu krydser bestyrelsen fingre for, at Lolland kommune tildeler foreningen de godt en million kroner, der skal bruges til en projektmodningsproces, så Teknikkens Univers kan komme videre fra idéstadiet til en virkeliggørelse.
Attraktionen falder samtidig rigtigt godt i tråd med Lolland-Falsters egen strategi – beskrevet i BusinessLF’s turistmål: Der skal tilvejebringes én ny større turist-attraktion med helårspotentiale inden for de næste fem år.
Et oplevelsesunivers
Teknikkens Univers skal drives som et oplevelsesunivers, der inddrager al form for teknologi. Bestyrelsen for foreningen bag har bestemt også tænkt sig at tage fat i de iværksættere og opfindere, som har noget at byde ind med. De skal kunne vise deres ideer frem, så Lolland på sigt kan blive Danmarks svar på Sillicon Valley. Og Teknikkens Univers skal være Lollands svar på den berømte Sidneyopera.
FAKTA
• Udviklingspotentialet er stort. Holder de ca. 250.000 årlige besøgende, vil det også skabe arbejdspladser.
• I første omgang arbejdes der ud fra 50 til 70 fuldtidsstillinger, og i positive sideeffekter regner folkene bag Teknikkens Univers med mellem 100 og 200 ekstra arbejdspladser i bl.a. overnatnings- og forplejnings-virksomheder på både Lolland og Falster.
• Foreningen Teknikkens Univers Danmark skal dog bide negle nogle dage endnu, for Lolland Kommunes Femern Bælt, Erhvervs- og Kulturudvalg afgør først sagen på deres møde den 3. november, selv om ansøgningen allerede har haft deadline.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu