Skip to main content

Prinsessen har fået drabstrusler

Åbner op i interview med sin mand

Der har været en del kontroverser omkring forholdet mellem prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett, især omkring Verretts arbejde som shaman. 

Durek Verrett har tidligere hævdet, at en del af kritikken mod ham stammer fra racisme, og at folk ikke ønsker en sort mand i kongefamilien. 

I et eksklusivt interview med TV 2 Norge fortæller han nu om, hvordan han har oplevet racisme i Norge, og hvordan han mener, pressen er ved at opbygge et falsk indtryk af ham. 

Norges prinsesse Märtha Louise og hendes mand Durek Verrett.

Norges prinsesse Märtha Louise og hendes mand Durek Verrett.

Ntb/Reuters/Ritzau Scanpix

"Tag hjem til Afrika"

Efter at prinsessen og Verrett annoncerede, at de var et par i 2019, har Verrett besøgt Norge flere gange. 

Verrett fortæller om en blandet modtagelse i Norge, med både racisme og dødstrusler. 

Han nævner udtalelser som "gå tilbage til Afrika, abe", "ingen vil have en sort mand i kongefamilien", "Jeg håber, du får coronavirus og dør en forfærdelig død" og "Jeg vil skyde dig på din bryllupsdag", siger han til tv2.no. 

Har fået drabstrusler

Prinsesse Märtha Louise siger, hun også har fået drabstrusler, fordi hun er sammen med Verrett, og at hun har erfaret racisme på nært hold.

– Er du enig i, at det norske folk ikke vil se en sort mand i kongefamilien?

– Jeg mener, at jeg som hvid person ikke kan afgøre, hvad som er racisme eller ikke, fordi det er systematisk racisme i aktion. Hvis Durek føler det sådan, så er det som det er, siger prinsessen til TV 2.

Del din kommentar