Staten overtager Erik Damgaards bank

4. marts 2013 16:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Staten overtager Erik Damgaards bank
Billede mangler

Finansiel Stabilitet overtager Cantobank, som blev stiftet af den tidligere IT-milliardær Erik Damgaard. Finansiel Stabilitet overtager den fulde aktiekapital i Cantobank efter aftale med Porteføljeinvest A/S under konkurs.

“Finansiel Stabilitet vil fortsætte den igangværende afvikling af aktiviteterne i Cantobank. Afviklingen kommer til at foregå efter de krav og principper, der i øvrigt gælder for afviklingen i Finansiel Stabilitet. Hos Cantobank er der aktuelt 15 engagementer, som i det væsentlige består af ejendomsfinansiering af tyske ejendomme,” oplyser Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse.

Statens skraldespandsselskab oplyser endvidere, at man har indgået aftalen for at beskytte de tilbageværende økonomiske værdier i Cantobank – og dermed sikkerhedsstillelsen for sit engagement med Porteføljeinvest under konkurs.

“Der er således ikke tale om, at Finansiel Stabilitet overtager en nødlidende bank efter en statslig bankpakke,” skriver Finansiel Stabilitet.

Baggrunden er, at Finansiel Stabilitet overtog et udlån fra det tidligere Eik Bank A/S, der var ydet til Porteføljeinvest med sikkerhed i den fulde aktiekapital i Cantobank. Eik Bank A/S blev overdraget til afvikling i Finansiel Stabilitet i september 2010. Porteføljeinvest blev taget under konkursbehandling i januar 2012. Konkursboet har forsøgt at sælge aktierne i Cantobank, men det har ikke været muligt at opnå en tilfredsstillende løsning. 

Cantobank har hidtil haft Erik Damgaard som formand.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu