Staten sælger uønskede ejendomme

14. marts 2013 08:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Staten sælger uønskede ejendomme
Billede mangler

Rundt omkring i Danmark står tomme ejendomme og glaner. De er blevet tvangsauktioneret bort, og er derfor endt i statens hænder. Men staten vil ikke længere have de forladte huse.

Finansiel Stabilitet, som staten ejer boligerne igennem, sætter nu de omkring 300 ejendomme til salg. De står alligevel bare og trækker penge ud af selskabet, for det er ikke gratis at få slået græs, klippet hæk og pudset vinduer.

»Det er dyrt for os at have boligerne stående. Derfor er der en mulighed for at gøre en god handel hos os, hvis man leder efter en ny ejerbolig,« siger administrerende direktør i Finansiel Stabilitet Henrik Bjerre-Nielsen til Jyllands-Posten.

Ejendommene bliver i de fleste tilfælde solgt gennem en ejendomsmægler. Men modsat det frie marked, vil sælgeren i disse tilfælde ikke forsøge at presse mægleren til urealistiske priser. Det kan skævvride markedet, mener flere eksperter.

»Hvis staten gennem Finansiel Stabilitet underbyder det generelle og frie boligmarked, kan det godt skævvride det lidt. Godt nok er mange boligsælgere efterhånden ved at være bløde i knæene, når prisen forhandles med køberne, men her er nok en sælger med lidt ekstra bløde knæ,« siger lektor ved Syddansk Universitet Morten Skak til Jyllands-Posten.

Han er dog ikke i tvivl om, at det er en god idé, at tjekke om sælgeren er en privatperson eller Finansiel Stabilitet, for der er mange penge at spare. Men den gode handel kan godt give rynkede bryn hos blandt andet de danske ejendomsmæglere.

»Det afhænger lidt af, om boligerne er spredt over hele landet, eller klumper sig sammen i få områder. Hvis det sidste er tilfældet, kan det godt have betydning for prisudviklingen i de pågældende områder, og det vil naturligvis være uheldigt,« siger Troels Theill Eriksen, cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu