Staten skal holde fingrene fra privat ejendom

19. marts 2012 09:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Staten skal holde fingrene fra privat ejendom
Billede mangler

Danskerne er imod, at staten køber os fra hus og hjem.
Det viser en meningmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Jyllands-Posten.
Danskerne er ikke interesserede i, at borgeres jord og ejendom bliver eksproprieret for at skabe plads til private formål som virksomheder, skydebaner, storcentre, golfbaner og musikfestivaler.
Og venstrefløjens vælgere er lige så kritiske over for ekspropriation, når det handler om private formål, som borgerlige vælgere er.
Den massive modstand mod ekspropriationer til private formål går fuldstændig på tværs af de normale politiske skillelinjer og er lige så stor blandt rød bloks vælgere som hos de borgerlige partier.
Det gælder både Enhedslistens og SF’s vælgere. Og det er bemærkelsesværdigt, mener chefjurist Jacob Mchangama fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos.
Han mener desuden, at vælgerne er langt mere kritiske over for ekspropriation end lokalpolitikerne i kommunerne og folketingspolitikerne på Christiansborg.
Der er også et solidt flertal i befolkningen for at stramme reglerne for ekspropriation, så det bliver sværere for kommunerne at ekspropriere folks ejendom, viser meningsmålingen.
Kilde: jp.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu