ANNONCE

Statistik: Danske mænd lever længere

16. november 2011 20:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Statistik: Danske mænd lever længere
Billede mangler

Danske mænd har længe haft den laveste gennemsnitlige levealder i Nroden. Men det er slut nu. Finland har bundrekorden.
Danske mænd har ikke længere den laveste gennemsnitlige levealder i Norden. I 2010 lykkedes det Danmark at komme foran Finland. Her kunne en nyfødt dreng i Danmark forvente at blive i gennemsnit 77,1 år mod ”kun” 76,7 år i Finland. Det viser de nyeste tal fra Nordisk Statistisk Årbog 2011, der udkommer 16. november.
Danmark ligger dog stadig lavest i Norden i forhold til kvinders gennemsnitlige levealder, selvom de kan forvente at leve noget længere end mændene. Med 81,2 år i gennemsnit ligger Danmark hele 2 år efter Norge og Finland, som ligger på en delt næstsidste plads. Her kan kvinderne forvente at blive 83,2 år. Både for mænd og kvinder ligger Sverige og Island højest – og for øvrigt fuldstændig lige – med henholdsvis 79,5 år for mænd og 83,5 år for kvinder.
Det fremgår blandt meget andet af Nordisk Statistisk Årbog 2011, som netop er udkommet. Her kan man også læse at:
• Der kom mere end 4.000 uledsagede børn til Norden i løbet af 2010. Langt de fleste er mellem 15 og 17 år og langt de fleste kommer til Sverige. Der er dog sket en betydelig nedgang fra 2009, hvor der kom næsten 6.000 uledsagede børn til Norden. Et uledsaget barn defineres som en person under 18 år, der kommer ind i landet uden følgeskab af forældre eller andre med ansvar for barnet. Børn, som bliver ladt alene, mens de er i landet, betragtes også som uledsagede.
• Måske ikke så overraskende så var William det mest populære drengenavn og Isabella det mest populære pigenavn til babyer i Danmark i 2010. I de andre nordiske lande er højeste mode inden for navne Jónas og Anna (Færøerne), Malik og Ivaana (Grønland), Elias og Emma (Finland), Leo og Ella (Åland), Aron og Emilia (Island), Lucas og Emma (Norge) og Oscar og Maja (Sverige).
Bogen, der udgives af Nordisk Ministerråd, koster 275,00 kroner og indeholder sammenlignelige tal for de fem nordiske lande, Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige samt Færøerne, Grønland og Åland. Der er også gratis adgang til en database med tusindvis af tal om nordiske samfundsforhold. Databasen og Nordisk Statistisk Årbog 2011 i pdf-version kan findes på www.norden.org.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu