ANNONCE

Statistik: Flere kvinder viser boligen frem

13. oktober 2011 06:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Statistik: Flere kvinder viser boligen frem
Billede mangler

Det er i stigende grad yngre kvinder, der går ind i ejendomsmæglerbranchen, og gennem de seneste ti år er antallet af kvinder steget med 77 %. Det er især yngre kvinder mellem 22-32 år, der melder sig på banen i ejendomsmæglerbranchen.
Tallene kommer fra bladet ’Ejendomsmægleren’, der har undersøgt branchens fordeling af mænd og kvinder.
– Mange kvinder bliver tiltrukket af jobbet som ejendomsmægler, fordi den gode kundeoplevelse er i fokus. Kvinder har et omsorgsgen og er derfor rigtig gode til at sætte sig i kundens sted og til at skabe tryghed for familier, der står over for at skulle købe bolig,, siger Lone Bøegh Henriksen, indehaver af ti home-forretninger og bestyrelsesmedlem i Dansk Ejendomsmæglerforening.
Få bliver chefer
Men selvom mange kvinder er dygtige og kompetente ejendomsmæglere med fokus på karrieren, forbliver de ofte ansatte, mens mændene indtager rollen som indehaver eller filialbestyrer.
35 % af de kvindelige ejendomsmæglere sidder i 2011 som filialbestyrer eller indehaver, mens 66 % af mændene besidder én af de to stillinger. Det hænger sammen med en anden tendens: Flere kvinder end mænd forlader også branchen igen.
– At være ejendomsmægler indebærer ofte mange timers arbejde med til tider skæve arbejdstider, og når de yngre kvinder så begynder at ville have børn og stifte familie, kan der være mange, som forlader branchen for at få mere tid til familien, forklarer Lone Bøegh Henriksen.
Kvinde med succes
Ejendomsmægler Annette Rønne, der har 16 home-forretninger i Østjylland, er enig. Det er ikke et 9-17 job at være mægler. Hendes succesopskrift til kvinder lyder: En udadvendt personprofil med en stærk vilje og velfunderet faglig viden med frihed til at arbejde om aftenen og i weekender.
– Og så kommer det an på den mand, der står bag, når man stifter familie, slår hun fast.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu