ANNONCE

Statistisk bevis: Mænd og kvinder er stadig meget forskellige

19. december 2011 10:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Statistisk bevis: Mænd og kvinder er stadig meget forskellige
Billede mangler

Danmarks Statistik er netop kommet på gaden med publikationen ”Mænd og Kvinder” 2011. Dermed bliver der endnu en gang ført bevis for, at mænd og kvinder er vidt forskellige.
 
Er du mand og under 49, så er der 20 procent sandsynlighed for, at du ikke har børn. Har du desuden ikke en erhvervskompetencegivende uddannelse, er sandsynligheden endnu mindre.
Er du derimod kvinde, så er der kun 14 procent sandsynlighed for, at du er barnløs. Her er der ingen forskel på, om man har en uddannelse eller ej.
 
I statistikken kan man læse mange ting om forskellene på de to køn.
 
Vidste du for eksempel at:
…..mens 13,5 pct. af de 35-årige kvinder har en lang vide­regående uddannelse er det kun 12,9 pct. af mændene, der har det?
 
…..kvinder og mænd i alderen 30-49 år, som har børn, har en højere beskæftigelsesfrekvens end kvinder og mænd uden børn.
 
…..det oftest er kvinderne,d er er fraværende, når børn er syge. Dette gælder både i den offentlige og i den private sektor.
 
…..mænd er mere forbryderiske end kvinder. Hver gang fem personer dømmes for en lovovertrædelse er de fire mænd.
 
…..efter folketingsvalget 15. september 2011 var ni af regeringens 23 mini­stre kvinder. Det er en andel på 39 pct. I samtlige aktieselskaber i Danmark er 21 pct. af bestyrelsesmed­lemmerne kvinder.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu