Statsadvokaten anker sag om voldtægt af mand

1. marts 2013 11:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Statsadvokaten anker sag om voldtægt af mand
Billede mangler

Statsadvokaten anker sagen mod to iranske mænd på henholdsvis 23 og 24 år, der i februar ved byretten blev dømt for røveri og voldtægt af en 22-årig mand i H.C. Ørstedsparken i København sidste år.

 

Anklagemyndigheden anker sagen til landsretten med krav om skærpede straffe til de to mænd. Den 24-årige blev idømt to år og seks måneders fængsel for voldtægt og røveri mod den 22-årige, mens den 23-årige blev frifundet for voldtægt, men idømt seks måneders fængsel for røveri. Begge blev desuden dømt til udvisning af Danmark.

Ifølge Bo Bjerregaard fra Statsadvokaten for København anker man sagen, da man ønsker strengere straffe til begge de to mænd.

»Vi har anket sagen med påstand om skærpelse i forhold til den 24-årige, og desuden mener vi, at den 23-årige også bør dømmes for voldtægt,« siger Bo Bjerregaard.

Statsadvokaturen kræver også et længere indrejseforbud end de seks år, som den 24-årige blev idømt.

Røveriet og voldtægten af den 22-årige fandt sted natten til torsdag 2. august sidste år i Ørstedsparken i København. Den 22-årige mand har forklaret, at han var blevet voldtaget af de to mænd i parken, der ofte benyttes som mødested for homoseksuelle mænd.

Homoseksualitet er forbudt i Iran, og de to mænd risikerer at få dobbeltstraf og i yderste konsekvens henrettelse, hvis de bliver udvist til Iran.

De to dømte har ifølge statsadvokaturens oplysninger ikke anket deres domme. Sagen er endnu ikke berammet i landsretten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu