Statsministeren forlænger aftale med højskole i Tanzania

8. marts 2013 22:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Statsministeren forlænger aftale med højskole i Tanzania
Billede mangler

TANZANIA: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) besøgte fredag Mellemfolkeligt Samvirkes højskole i Tanzania for at markere forlængelsen af samarbejdsaftalen med den tanzanianske regering.

 

Siden åbningen i 1976 har mere end 30.000 danske og afrikanske udviklingsarbejdere, frivillige, aktivister, embedsfolk og politikere været omkring den dansk finansierede højskole, »MS-TCDC«, for at få opkvalificeret deres kompetencer og viden om arbejdet med udvikling og demokrati.

»Jeg er rigtig glad og stolt over, at både den tanzanianske og den danske regering finder det vigtigt, at Mellemfolkeligt Samvirke fortsætter sin højskole. Jeg ser det som en stor cadeau til vores arbejde med at støtte folkelige organisationers arbejde med at fremme demokratisering, menneskerettigheder og fattigdomsbekæmpelse, siger generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke Frans Mikael Jansen.

Formålet med undervisningen på skolen er at styrke de organisationer, som arbejder for de fattigste menneskers ret til ressourcer og indflydelse. Højskolen tilbyder kurser i blandt andet rettighedsbaseret udviklingsarbejde, kampagnearbejde, kvinders rettigheder, demokrati, god regeringsførelse og anti-korruption.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu