ANNONCE

Statsministerens højre hånd færdig i politik

16. juni 2020 14:24 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Han har sagt sin stilling op.

Statsministerens højre hånd færdig i politik
Statsminister Mette Frederiksen (S) flankeret af Martin Rossen. Nu stopper han i politik. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Mette Frederiksens særlige – og til tider omstridte – rådgiver og stabschef Martin Rossen forlader politik.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Det sker efter ni års tæt samarbejde med statsminister Mette Frederiksen, først som hendes særlige rådgiver i Beskæftigelsesministeriet 2011-2014, Justitsministeriet 2014-2015, stabschef i Socialdemokratiet 2015-2019 og siden da i Statsministeriet.

– Martin har en meget stor andel i, at det lykkedes Socialdemokratiet at genvinde regeringsansvaret ved folketingsvalget sidste år, og at regeringen har kunnet sætte en klar politisk retning for vores arbejde. Det kræver en langsigtet strategi, tydelige prioriteter, øget koordination og planlægning – et arbejde, som Martin har både udviklet og igangsat, siger statsminister Mette Frederiksen, og fortsætter:

– Martin og jeg har kendt hinanden i 25 år, vi er tætte venner og han har været min nærmeste rådgiver, fortrolige og sparringspartner i de seneste ni år. Jeg vil gerne ønske Danfoss tillykke; Martin bliver ualmindeligt dygtig også i sit nye job for en af Danmarks største private virksomheder. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne ville have beholdt Martin. Samtidig har jeg stor forståelse for, at han efter ni års dedikeret og utrættelig indsats har brug for at åbne et nyt kapitel i sit liv. Både professionelt men også privat. Martin vender tilbage til det private erhvervsliv – og han kan være stolt af sit bidrag til regeringen og Socialdemokratiet.

Vemodigt sporskifte

– Min beslutning om at skifte spor arbejdsmæssigt har været vemodig og krævet grundig overvejelse. Følelserne er meget store og modsatrettede. Jeg kommer til at savne samarbejdet med Mette og det enorme engagement, som præger centraladministrationen, Socialdemokratiet og Christiansborg i det hele taget. Men jeg glæder mig også til mit nye job, siger Rossen.

– Danfoss er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Jeg er vokset op på Als, og min mor var ansat i virksomheden. Danfoss spiller en vigtig rolle for, at verden lykkes med den grønne omstilling. Samtidig har Danfoss en enorm betydning for danske arbejdspladser og vores fælles velstand, siger han videre.

I det politiske sekretariat i Statsministeriet indgår fortsat to særlige rådgivere og en sekretær.

Statsministeriet oplyser, at der ikke på nuværende tidspunkt er taget stilling til eventuelle omorganiseringer som følge af Martin Rossens fratrædelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu