Statsrevisorerne ser fortsat risici ved Udbetaling Danmark

30. januar 2013 17:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Statsrevisorerne ser fortsat risici ved Udbetaling Danmark
Billede mangler

Konklusionen lader vente på sig, men Statsrevisorerne er skeptiske, når det gælder Udbetaling Danmark.

 

1. oktober 2012 overtog den selvejende institution ansvaret for udbetalinger af familieydelser som børne- og ægtefællebidrag, børne- og ungeydelse. Efter en del kritik af den nyetablerede ordning kom Statsrevisorerne onsdag med en vurdering.

Den foreløbige konklusion går blandt andet på, at etableringen af Udbetaling Danmark er et højrisikoprojekt, fordi der blandt andet skal overflyttes mange medarbejdere fra kommunerne til Udbetaling Danmark.

Der har ifølge Statsrevisorerne ikke været noget i vejen med forarbejdet, men det er stadig for tidligt at vurdere flere områder, for eksempel:

– Om den økonomiske effektiviseringsgevinst kan realiseres.

– Om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark fungerer tilfredsstillende, for eksempel vedrørende omfanget af den hjælp og vejledning, kommunerne fortsat skal yde borgerne.

– Om borgerne oplever en tilfredsstillende service og mindst samme serviceniveau som før etableringen af Udbetaling Danmark.

Statsrevisorerne finder det væsentligt, at borgerne »oplever en tilfredsstillende service og mindst samme serviceniveau som før etableringen af Udbetaling Danmark«.

Derfor opfordrer de Social- og Integrationsministeriet i tilsynet med Udbetaling Danmark at følge op på målinger af tilfredsheden blandt de borgere, der bliver berørt af ændringerne.

Det er også meningen, at Udbetaling Danmark på sigt skal stå for udbetalinger af barselsdagpenge, boligstøtte, folkepension og førtidspension.

Når alle udbetalingsopgaver er videregivet fra kommunerne, kommer Udbetaling Danmark til at stå for udbetaling af 170-180 milliarder kroner til cirka to millioner borgere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu