Steder du glemmer at støvsuge – men skal huske

4. april 2019 16:07 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Der gemmer sig støv alle tænkelige steder i vore hjem. Her er en række gode støvsugerråd.

Der er masser af gode grunde til at gå en tur med støvsugeren i hjemmet. Ikke kun på grund af, at vi gerne vil have, at det ser rent og pænt ud. Det er i høj grad også fordi, at der rundt om i krogene gemmer sig ting og sager, også levende, vi helst er foruden, og som også kan gå ud over helbredet. Ikke mindst hvis man er allergiker, fortæller Betina Hjorth, der er rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark, i en artikel i Samvirke.

– Er der støv, er der også allergener. Allergener dør ikke, de skal fjernes, og det gør man kun ved grundig rengøring. Støv kan gemme på masser af partikler, der kan genere, hvis man har allergi. Når man lufter ud, kan pollen sætte sig i støvpartiklerne, ligesom bakterier, hår og hudceller fra hunde og katte binder sig til støv. En grundig rengøring fjerner de partikler, der kan fremkalde allergiske reaktioner, forklarer Betina Hjorth.

Vore hjem er også ofte proppet med kemiske stoffer som blandt andet brommerede flammehæmmere, der skal forhindre flammer i at brede sig i tilfælde af brand. Disse stoffer er skadelige, og  frigives over tid. Når det sker, lægger også de sig i støvet.

Desuden er det en kendsgerning, at vi mennesker taber døde hudceller, ikke mindst i sengen, og at vi som voksne hver nat sveder cirka to liter væske. Den kombination er guf for husstøvmider.

Og selv om vi er opmærksom på problematikken og ofte går en runde med støvsugeren, er der måske nogle kroge, vi ikke altid husker at komme i, eller i det hele taget ikke lige tænker over, også bør have en omgang.

I galleriet over artiklen kan man se en række støvsugerråd fra Betina Hjorth og Samvirke.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu