ANNONCE

Steen Springborg er død

28. april 2021 16:46 | Af: Ritzau Fokus

Skuespilleren og instruktøren blev 67 år gammel

Skuespiller og instruktør Steen Springborg er død. Han blev 67 år.

Det skriver Berlingske.

Igennem sin lange karriere prøvede han både kræfter med skuespillet og instruktørrollen. I en alder af blot 20 år blev han ansat på Det Kongelige Teater.

Ansættelsen kom straks efter, at Springborg var færdiguddannet fra Aarhus Teaters elevskole.

Her blev aarhusianeren hængende i flere sæsoner og fik sit gennembrud i stykket “Hesteguden”, hvor han blandt andet spillede scener uden en trævl på kroppen.

Nomineret til en Bodil

I 1975 blev han nomineret til en Bodil for sin birolle i “Kun sandheden”. Han har blandt andet også spillet med i “Drengene fra Skt. Petri”, hvor han spillede skolelærer, og så havde han en mindre rolle i tv-serien “Strisser på Samsø”.

I tv-serien “Edderkoppen” spillede han en opportunistisk chefredaktør, mens han i en af sine senere roller på teateret spillede faderen i Thomas Vinterbergs prisbelønnede “Festen”.

35 filmroller

Ifølge filmdatabasen Imdb har han i alt spillet 35 roller på film.

Mens han altså nåede at spille med i et hav af film og tv-serier, er det teaterscenen, han primært vil blive husket for.

Han indstillede sin karriere som 63-årig i 2017, efter et voldsomt uheld, da han skulle stå af bybussen i København. Han brækkede anklen, og efter flere måneders genoptræning og erkendelsen af, at førligheden ikke ville blive den samme, gik han på pension.

Springborg efterlader sig sin hustru, Alexandra Foss Springborg, som han havde været gift med siden 1979.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu