Stig Rossen vender tilbage til Kolding

12. august 2017 12:25 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Verdensstjernen og bysbarnet Stig Rossen spiller en hovedrolle i en helt ny teaterkoncert, som blander flere forskellige genrer og hylder både Dronning Dorothea Teatret, traditionen med festspil og ikke mindst Koldinghus.

Stig Rossen vender tilbage til Kolding
Verdensstjernen og bysbarnet Stig Rossen spiller en hovedrolle i en helt ny teaterkoncert i Kolding. Foto: Kennet Havgaard.

Endnu inden solen er gået ned over den sidste af sommerens forestillinger fra Dronning Dorothea Teatret, så er næste års forestilling klar til at trække overskrifter: Det bliver ingen andre end bysbarnet og verdensstjernen Stig Rossen, som kommer til at indtage en hovedrolle, når en helt ny teaterkoncert skal sættes op i Koldinghus’ slotsgård i sommeren 2018.

– Stig Rossen ønsker, at lave en koncert sammen med os, som bliver en hyldest til festspillene i Kolding, Koldinghus og Dronning Dorothea Teatret. Han har aldrig lagt skjul på sin taknemlighed over den tid, han havde på Dronning Dorothea Teatret i sin pure ungdom og dem, han arbejdede sammen med der, og det er mit indtryk, at han glæder sig meget til at komme tilbage på teatret, siger en begejstret formand for Dronning Dorothea Teatret, Jacob Knudsen, i en pressemeddelelse.

Og der er god grund til at tro, at der bliver lagt tryk på fest-delen af næste års festspil, hvor Koldinghus fejrer 750 års jubilæum for grundlæggelsen, og Stig Rossen selv har 30 års jubilæum som professionel kunstner og entertainer.

Alt det gamle skal fejres med noget helt nyt

Festspillene i Kolding er en gammel tradition, som er ældre end selve Dronning Dorothea Teatret, der dog med stor glæde overtog traditionen, da det blev etableret for mere end 30 år siden.

Den gang blev festspillet opført i slotsgården på Koldinghus, og det er således en gammel tradition, som vækkes til live, når Dronning Dorothea Teatret til næste år igen indtager gårdspladsen midt i de historiske omgivelser.

– Festspillet bliver til næste år en helt ny teaterkoncert med omkring 25 forskellige sange, der bliver fremført som en blanding mellem koncert, dans og teater, siger Lasse Winkler, som både får fornøjelsen af at færdigudvikle konceptet sammen med Stig Rossen og instruere teaterkoncerten.

De fleste kender Stig Rossen for eksempelvis hans deltagelse i Grand Prix i 1988 med ”Vi danser rock og rul”, hans rollen som Jean Valjean i Lés Miserables, der gik verden rundt, og hans udgivelse sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester, som solgte til en platin-plade på bare fire måneder.

Ved siden af livet som sanger og skuespiller har han også udgivet bøger og holdt foredrag om at forholde sig nærværende og engageret til livet i hverdagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu