ANNONCE

Stigende pres giver flere sygehuse et problem

29. oktober 2020 15:19 | Af: Newsbreak.dk

Presset vokser lige nu på flere sygehuse på grund af flere positive coronatests. Hospitalsdirektør kalder situationen fortvivlende.

Stigende pres giver flere sygehuse et problem
I Region Midtjylland er det hospitalet i Herning og Aarhus Universitetshospital, der ifølge Jens Friis Bak er hårdest ramt. Foto: Scanpix.

Citathistorie: TV Midtvest

Hospitalsenhed Vest er lige nu så presset, at coronapatienter bliver sendt videre til andre hospitaler.

Det oplyser lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Vest, Jens Friis Bak, til TV MIDTVEST.

– Vi var nede på et lavt tal, men pludselig vi fik vi ti flere indlagt over to dage, og det kan vi tydeligt mærke.

– Nu er vi endu en gang hårdt ramt, og vi er i en situation, hvor vi er tæt på at aflyse planlagte operationer, siger Jens Friis Bak, der lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Vest.

Hospitaler i musketered

Onsdag blev der sendt patienter videre fra Hospitalsenhed Vest til sygehusene i Randers og Viborg under en form for musketered, som hospitalerne har indgået indbyrdes.

En lære, der er blevet taget med fra den første bølge af coronavirus, som skyllede ind over landet i marts.

– Hvis et hospital er særligt hårdt belastet, kan vi hjælpe hinanden og følges ad i form af denne her musketered, så vi undgår at skulle aflyse operationer, siger Jens Friis Bak.

Herning blandt de hårdest ramte

I Region Midtjylland er det hospitalet i Herning og Aarhus Universitetshospital, der ifølge Jens Friis Bak er hårdest ramt.

– Vi har rigtig travlt på alle afdelinger og med at udredde patierne – også for andet end covid-19. Så når vi oveni det får flere patienter med mistanke om coronavirus og med en positiv test, så giver det ekstra travlhed.

– Det er rigtig fortvivlende, at vi står her igen, siger han.

Derfor kommer hospitalsdirektøren igen med en opfordring:

– Følg nu myndighedernes vejledninger og restriktionerne og hold afstand. Det er det eneste, der kan få tallene til at gå den modsatte vej. Vi er rigtig presset, og det er personalet også.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu