Stjålet udstyr for 75.000 dukkede op efter halvt år ved en tilfældighed

16. december 2018 06:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I maj fik en fuldstændig nyetableret fægteklub stjålet nyt udstyr for 75.000 kroner. Nu er det pludselig dukket op igen.

Stjålet udstyr for 75.000 dukkede op efter halvt år ved en tilfældighed
Det er udstyret her, der blev hugget fra fægteklubben, der ikke engang nåede at pakke noget af det ud. Nu er det fundet igen - stort set urørt. Foto: Dansk Fægte-Forbund.

I begyndelsen af maj gik den nystartede Fredericia Fægteklub fra at være kampklar til at være ribbet for udstyr. Ved et mystisk tyveri i begyndelsen af maj mistede klubben en masse nyindkøbt udstyr til at sætte fut under opstarten.

Uden at knuse ruder eller lignende lykkedes det en tyv at komme ind i Fredericia Sundhedshus, hvor blandt andre fægteklubben hører til. Her slap tyven afsted med 12 nyindkøbte sæt udstyr til børn- og ungefægtning. Eftersom der ingen tegn var på indbrud, måtte Dansk Fægte-Forbund selv punge ud for nyt, fortæller projektleder Mads Eriksen til Newsbreak.dk.

Det stjålne udstyr har en værdi af 75.000 kroner, og derfor forsøgte fægte-forbundet sig med at udlove en dusør på 5000 kroner, men det gav blot en enkelt henvendelse – fra en svindler. Til gengæld er udstyret nu dukket op.

For mange penge

Foruden tyveriet i fægteklubben mistede flere andre interessenter omkring sundhedshuset også effekter. Mads Eriksen fra forbundet vurderer, at det ville have været umuligt at afhænde fægteudstyret.

– Det var lidt tilfældigt, hvad der var taget, og vi skyndte os at advisere alle andre fægteklubber i landet, hvis nu de skulle blive opmærksomme på vores udstyr – eller tilbudt det. Der var jo for rigtig mange penge, siger Eriksen.

Der blev også udlovet dusøren, og det er nu ved at blive undersøgt, hvem der skal have den.

Glæde

Onsdag modtog Mads Eriksen nemlig et opkald. Udstyret var blevet fundet – intakt endda – og det lå i et kælderrum i en boligforening i byen, hvor fra en beboer var flyttet og havde glemt eller undladt at rømme sit kælderrum. Det skriver Fredericia Dagblad.

– Varmemesteren kommer derned og kan konstatere, at der ligger mange effekter. Han kontakter så efterfølgende politiet, som spørger, om ikke han vil levere det tilbage til fægteklubben, hvilket han gør, siger Finn Muus, direktør i Boligkontoret Fredericia, til avisen.

Fundet vækker glæde hos Dansk Fægte-forbund, for godt nok har fægteklubben i Fredericia fået erstatningsudstyr, men fundet betyder, at der nu kan lægge et helt nyt sæt klar til opstart et andet sted i landet. Derfor er det hentet tilbage til København.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu