ANNONCE

Stjal fra Google og benådet af Trump

20. januar 2021 21:10 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Venner og fjender er enige om hans intelligens, selv har han indrømmet, at han er en tyv

Stjal fra Google og benådet af Trump
Anthony Levandowski har arbejdet for blandt andet Google og Uber. Foto: Scanpix/Stephen Lam

Da han blev idømt halvandet års fængsel for tyveri af forretningshemmeligheder, lagde sagens dommer vægt på, at det var den største sag af sin slags, han havde set.

Nu er den dømte, Anthony Levandowski, blevet benådet af Donald Trump. William Alsup, der var dommer i sagen, noterede i forbindelse med benådningen, at Levandowski er en banebrydende og strålende ingeniør, det amerikanske samfund har brug for.

Selvsamme William Alsup nægtede i øvrigt at give Anthony Levandowski lov til at afsone dommen i sit eget hjem. Han skulle i fængsel, da det ellers ville give enhver fremtidig strålende ingeniør grønt lys til at stjæle forretningshemmeligheder, som han formulerede det i forbindelse med domsafsigelsen.

Stjal fra Google

Anthony Levandowski forbrydelse bestod i, at han overførte 14,000 filer, ejet af Google, til sin egen computer, før han forlod en stilling hos Google i 2016. Han havde indtil da arbejdet for Google på et projekt om selvkørende biler, og han blev siden ansat af Uber til at arbejde på et lignende projekt. Uber fyrede ham, da sagen om tyveriet fra Google begyndte at rulle.

Benådningen betyder, at Anthony Levandowski slipper for at afsone sin straf, da han har gået hjemme og ventet på, at udbruddet af coronavirus covid-19 havde lagt sig så meget ned, at det ville være sikkert at fængsle ham.

Det Hvide Hus har offentliggjort baggrunden for, hvorfor Donald Trump har valgt at benåede Anthony Levandowski. Her kan man læse, at Anthony Levandowski har betalt for sine synder, og at han i øvrigt i fremtiden vil bruge sine evner for folkets bedste.

En polariseret mand

Det forlyder, at selv de hårdeste kritikere af Anthony Levandowski, kalder ham for en strålende ingeniør. På den ene side har han været en pioner i arbejdet på at bygge en bil, der kan køre helt af sig selv, uden ulykker, i den virkelige verden. På den anden side er han en tyv.

Da han blev dømt, indrømmede han, at han blandt andet havde stjålet viden om, hvilke udfordringer i projektet man stod over for hos Google, og hvilke problemer man allerede havde løst.

I samme periode, som han blev idømt halvandet års fængsel, sagsøgte Anthony Levandowski i øvrigt sin tidligere arbejdsgiver, Uber, for et beløb på over 24.000.000.000 kroner. Det er uvist, hvordan det står til med det søgsmål.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu