Stjerne ramt af to slagtilfælde: Ville gerne dø

22. marts 2019 13:57 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Game of Thrones-holdet var nær blevet en meget vigtig karakter fattigere.

Alle ved, at det kan være urimeligt hårdt at være skuespiller, selvom man oftest tænker på den røde løber, prisuddelinger og masser penge. Men for mange er livet som skuespiller også en hård omgang, der kan trække tænder ud.

I verdens største serie i øjeblikket Game of Thrones har man to gange oplevet, at en skuespiller har fået to slagtilfælde. Og begge gange har det været en af seriens absolutte hovedpersoner – ja, faktisk har Emilia Clarke to gange oplevet at få et slagstilfælde.

Hvis navnet ikke vækker genlyd ved første øjekast, så kender du hende måske bedre som Daenerys Targaryen, der kæmper det ene store slag efter det andet. Det var allerede under første sæson, at TV-stjernen måtte erkende, at hun havde fået et slagtilfælde.

I en stor privat fortælling i The New Yorker fortæller Emilia Clarke, hvordan hun oplevede, at det føltes som et elastikbånd, der klemte sammen om hendes hjerne, da hun var igang med at træne i fitnesscenteret efter at have færdiggjort optagelserne til sæson et af den populære serie.

Hun forklarer videre, hvordan hun evnede at kravle ud i omklædningsrummet, hvor hun følte sig forfærdelig syg, inden en anden bruger af træningscentret fandt hende. Hun blev lagt i Nato-stilling og der blev ringet efter en ambulance til superstjernen. På hospitalet blev hun taget til røntgenundersøgelser, der viste, at hun havde lidt af et livstruende slagtilfælde.

Slagtilfældet havde givet indreblødninger rundt om hjernen – og skuespillerinden lærte, at omkring en tredjedel af alle, der bliver ramt af et sådant slagtilfælde dør med det samme eller umiddelbart efter.

Ville gerne dø

Den evigt populære Emilia Clarke fortæller videre, hvordan det voldsomme slagtilfælde gjorde, at hun fik afasi, der betyder, at man får nedsat evne til at bruge sproget. Og for stjernen var det så grelt, at hun end ikke kunne huske sit eget navn. Og frygten for at karrieren snart var ovre, synes mere reel end nogensinde før.

– I mine værste øjeblikke, der ville jeg gerne trække stikket. Jeg bad personalet om at lade mig dø, fortæller Emilia Clarke i det rørende interview.

Men det lykkedes stjernen at komme sig fra det første slagtilfælde, men hun måtte efterfølgende gå til hjernescanninger af og til. Og her gjorde man et fund, som betød, at hun måtte have en anden operation på den anden side af hjernen.

Men operationen gik galt for skuespillerinde, der ellers i Game of Thrones-universet er nådesløs og brutal, og hun måtte opereres igen. Denne gang var der ingen plads til fejl – og derfor opererede man hende direkte gennem et hul i kraniet.

– Min helingsproces var endnu mere smertefuld end efter den første operation. Jeg så det som om, at jeg havde været gennem en krig, der var endnu værre end noget, som Daenerys havde oplevet oplevet. Jeg kom ud af operationen med et dræn, der gik ud fra mit hoved. De havde erstattet dele af mit kranium med titanium, forklarer skuespillerinden.

I dag er Emilia Clarke kommet sig over de to slagtilfælde. Du kan opleve hende i sidste sæson af Game of Thrones, der har premiere 14. april, hvor hun spiller overfor danske Nikolaj Coster-Waldau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu