Støder du på denne ubehagelige hackertrussel? Sådan ved du, at du bliver snydt

15. april 2018 16:23 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Svært at gennemskue, hvad afsender får ud af det, ud over et billigt grin.

Fra tid til anden flyder Facebook over med en række advarsler, der vækker minde om kæde-sms’er om spøgelser og død. Adskillige danskere hopper hver eneste gang i med begge ben.

Heldigvis sker der sjældent noget ved at følge de anvisninger, der står i opslagene, men omvendt kan det også være med til at skabe unødvendig hacker-frygt.

For ja, der findes hackere, og ja, vi skal generelt være forsigtige, når vi færdes på det store vidde internet. Men faktum er, at beskeder so, nedenstående altså bare ikke er ægte. Du får intet andet end, at du giver din omgangskreds et godt grin over din naivitet. I galleriet over artiklen her, har vi samlet en række tegn, du kan bruge til at se, hvor vidt der er tale om et falskt opslag.

I øjeblikket deles beskeden med ordlyden

Syg, syg, onde mennesker!!!! 
 der er åbenbart en ny hack på facebook. Mellem bemærkninger vil dine kontakter, inkluderes en sårende sætning fra dig.
Det er meget beskidt,  og det ser ud til, at du skrev det. Du kan ikke se det, men dine venner kan.
Denne situation kan skabe mange misforståelser.  jeg vil gerne sige til alle mine kontakter, at hvis det ser ud til jeg har skrevet noget chokerende eller ondt, så kommer det ikke fra mig, og jeg ville være taknemmelig, hvis du lader mig det vide
Mange tak.
Kopiér og indsæt. Del ikke”

i stor stil på det sociale medie Facebook, og vi kan allerede nu afsløre, at det ingen hold har i virkeligheden. De eneste sårende sætninger, der fyres af sted fra din konto, er de, du selv har forfattet.

Faktum er, at hackere altså ikke bare sådan kan overtage og kontrollere din Facebook-konto. Det skal du give dem lov til – enten velvidende eller ved en fejl. Fordi du sænkede paraderne. Ovenstående kæde-brev har intet andet formål end sjov og ballade.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu