Støtteparti stejler over energi-flirt

7. februar 2012 09:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Støtteparti stejler over energi-flirt
Billede mangler

Enhedslisten stejler over regeringens “kurmageri” til oppositionen i nyt energi-udspil.

 
Det nye udspil halverer nemlig afgifterne for virksomhederne, mens husejerne stadig må punge ud, mener Enhedslisten.
“Lige nu ligner det en aftale, hvor man ikke leverer på CO2, og hvor finansieringen bliver hamrende asocial, og det er meget uheldigt,” siger energiordfører Per Clausen til Newspaq.
Virksomhederne skal sammenlagt betale 0,6 milliarder kroner. Husejerne skal sammenlagt betale 2,9 milliarder kroner, hvilket svarer til 1.400 kroner per husejer i ekstra afgifter i 2020. Den nye drejning får Enhedslistens ordfører til at vende ryggen til udspillet.
“Det er næsten chokerende, at regeringen ligger op til at halvere udgifterne for det private erhvervsliv i forhold til VK-forslag og samtidig øger udgifterne for den almindelige forbruger. Det er hamrende skævt, og det skal der laves om på, hvis regeringen skal lave en aftale med os,” fortæller Per Clausen.
Venstre og De Konservative har omvendt droppet modstanden og accepterer, at regningen ender på 3,9 milliarder kroner.
“Hvis du spørger mig, om vi er kommet tættere på et bredt forlig i dag, end vi var i går, så er svaret ja. Men vi er der ikke endnu, og nu sætter vi os ned og kigger hinanden i øjnene, som man gør, når man laver politik,” fortæller klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) til Newspaq.
Energiaftalen skal sikre, at Danmark kun har vedvarende energi i 2050, og altså helt dropper olie og kul.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu