ANNONCE

-Stop det nu

24. juni 2020 15:46 | Af: Newsbreak.dk

Presset på spildevandsselskabet Hofor vokser, efter Novafos har valgt at stoppe alle planlagte spildevandsudledninger. Samtlige politikere på Københavns Rådhus vil nu have Hofor til at gøre det samme.

-Stop det nu
Københavns politikere slår fast, at Hofor ikke skal planlægge at udlede spildevand i fremtiden. Arkivfoto: Scanpix.

Citathistorie: TV2 Lorry

Det skal være slut med planlagte udledninger af kloakvand fra Danmarks største spildevandsselskab Hofor.

Sådan lyder det fra samtlige politiske partier på Københavns Rådhus, efter spildevandsselskabet Novafos, der håndterer kloakvandet hos en række kommuner nord for København, har fortalt til TV 2 Lorry, at de ikke kommer til at planlægge udledninger spildevand nogensinde igen.

– Der er en enstemmighed blandt samtlige 55 medlemmer af Borgerrepræsentationen: Man kan ikke planlægge med urenset spildevand, siger gruppeformand Lars Weiss på vegne af det største parti i København, Socialdemokratiet, til TV 2 Lorry.

– Som politiker og københavner vil jeg sætte pris på, at vi slog det fast som et generelt princip for Hofor. De kan ikke sige, at det ikke kan lade sig gøre. Men de kan sige, at det koster. Og hvis vi som ejere siger, at vi ikke vil have det, så skal de ikke gøre det, siger Lars Weiss.

Han bakkes op af samtlige partier i Københavns Borgerrepræsentation, som alle mener, at Hofor, som Københavns Kommune ejer 73,59 procent af, ikke skal planlægge at skylle toiletvand ud i havet i fremtiden.

Gået sammen

En række partier på Rådhuset er gået sammen og har stiller et fælles medlemsforslag på onsdagens møde i Borgerrepræsentationen, der vil sikre en større og aktiv indflydelse i de selskaber, som kommunen er medejere af gennem bestyrelsesarbejdet.

TV 2 Lorry har været i kontakt med gruppeformænd hos Socialdemokratiet, De Konservative, Det Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet, Venstre, Dansk Folkeparti samt løsgægeren Niko Grünfeld, der alle bekræfter, at de vil stemme for forslaget.

290 millioner liter

Sagen om spildevandsudledning i Øresund tog fart, da det kom frem, at de to spildevandsselskaber Hofor og Novafos planlagde at hælde 290 millioner liter urenset kloakvand i havet over fem dage i forbindelse med en renovering af hovedspildevandsåren Lynetteledningen.

Efter massiv kritik og medieomtale blev udledningen først udskudt i 24 timer, og kort tid efter stod det klart, at udledningen først ville finde sted i efteråret.

Siden lød det fra overborgmesteren, at de mange hundrede millioner liter spildevand slet ikke skulle pumpes ud i Øresund, og lige nu ser Hofor og Novafos sammen på alternative løsninger til den konkrete udledning.

Tidligere på ugen meldte Novafos ud til TV 2 Lorry, at de ikke kommer til at planlægge udledninger af spildevand i Øresund eller andre naturområder nogensinde igen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu