ANNONCE

-Stop hjælpen til udsatte børn

27. marts 2021 21:10 | Af: Newsbreak.dk

Sagsbehandlere i Holstebro Kommune er blevet bedt om at skære på hjælpen til udsatte børn og unge. Professorer kalder det ulovligt

-Stop hjælpen til udsatte børn
Sagsbehandlere i Holstebro Kommune er blevet bedt om at skære på hjælpen til udsatte børn og unge. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Citathistorie: Jyllands-Posten.

Børn skal ikke længere anbringes, og der skal sættes en stopper for aflastninger. Sådan har instrukserne lydt fra en leder af familieafdelingen i Holstebro Kommune til de ansatte sagsbehandlere. Det skriver Jyllands-Posten.

Sagen fra Holstebro kommer efter en række sager om kommuners besparelser på børne- og socialområdet. I Horsens Kommune er der en verserende sag om borgere, som har fået frataget hjælp uden fagligt grundlag, og i sidste uge fratrådte en centerchef i Guldborgsund Kommune, efter at han havde givet sine ansatte en instruks om at skære i hjælpen til udsatte børn og unge. Det er den samme chef, som udsendte instrukserne i Holstebro Kommune, hvor han var ansat frem til sommeren 2020.

Jyllands-Posten har fået aktindsigt i tre mails, som viser, at lederen af familieafdelingen i Holstebro i januar 2020 bad sagsbehandlerne lukke for »visitation til nye anbringelser og aflastninger “frem til udgangen af februar, og at han i april igen lukkede for anbringelser og aflastninger og bad »alle – uden undtagelse – om at gennemgå jeres sagsstammer og forsøge at finde 250.000 kr. hver”.

Alle mails blev også sendt til lederens overordnede.

-Ulovlig sagsbehandling

Tre professorer i socialret og forvaltningsret har gennemgået materialet, og alle vurderer, at lederen har handlet ulovligt.

– Det, der er sket, er åbenbart ulovligt. Måske tangerer det noget strafbart, siger John Klausen, professor i socialret ved Aalborg Universitet.

Ifølge socialminister Astrid Krag “tyder det på”, at der i Holstebro har været en “helt forkert” prioritering.

Direktør for Børn og Unge i Holstebro Kommune Susanne Ebdrup afviser i en mail, at lederen af familieafdelingen var blevet bedt om at udsende instrukserne af en overordnet. Kommunen har ikke forholdt sig til, at en overordnet også fik tilsendt de tre mails. Den nu tidligere leder af familieafdelingen ønsker ikke at udtale sig.

Ifølge Kirsten Ketscher, professor i socialret ved Københavns Universitet, bør kommunerne fratages de økonomisk og juridisk tunge børnesager.

– Der er alt for mange eksempler på, at kommunerne ser stort på børns rettigheder, siger hun til Jyllands-Posten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu