ANNONCE

Stop med at google: Nu kan du gøre dette

25. maj 2020 22:45 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Mandag søsættes portalen lex.dk, som samler pålidelig og opdateret leksikal viden skrevet af førende fagfolk. Det markerer afslutningen på tre års digitalt dannelsestomrum

Hvis man i dag går på nettet og finder hjemmesiden lex.dk, dukker et søgefelt op. Skriver man her for eksempel ”covid-19”, kan man læse, at ”COVID-19 er en infektion forårsaget af en coronavirus, der hedder SARS-CoV-2.

Under coronaviruspandemien i 2020 spredtes COVID-19 over store dele af verden”.

Oplysningen er måske ikke ny og overraskende for dem, der har læst avis den seneste tid, men den viser, at Den Store Danske efter nogle års dvale nu er vågnet og opdateret, så selv de nyeste opslagsord findes her, skriver Kristeligt Dagblad.

Opdateringen af det danske nationalleksikon – der oprindeligt blev udgivet i bogform 1994-2006 som Danmarks sidste store trykte leksikon – blev i 2017 blev sat i stå på grund af økonomiske vanskeligheder, men nu er værket på ny ført ajour.

– Vi arbejder målrettet på at opdatere indhold og optimere søgetjenester, så vi kan blive bemærket og få folk til at lexe sig til viden i stedet for at google. Forskellen er nemlig, at når man lexer, kan man være sikker på, at det, man får at vide, er korrekt, siger Joachim Malling, bestyrelsesformand i Foreningen lex.dk og tidligere forlagsdirektør samt koncerndirektør i Det Berlingske Officin.

Foreningen lex.dk er stiftet i fællesskab af forlagene Gyldendal og Gad samt Danske Universiteter og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. Foreningen har ikke til formål at tjene penge, men at stille alle opslag gratis til rådighed for netbrugerne uden reklamer.

Relanceringen og opdateringen af Den Store Danske og drift af portalen er finansieret af en finanslovsbevilling på 23 millioner kroner frem til 2022, og den åbnes officielt i dag af kulturminister Joy Mogensen (S).

I galleriet ovenfor artiklen kan du klikke dig igennem og se, hvilke personer danskerne googlede allermest i det forrige årti.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu