ANNONCE

Stopper alle fly fra Dubai

22. januar 2021 06:54 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

De danske myndigheder stoler ikke på testsystemet i ørkenstaten

Fra midnat fredag og foreløbig fem dage frem har Danmark lukket ned for alle flyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Emiraternes største by, Dubai, har den seneste tid været genstand for en del opmærksomhed i dansk presse. Det sker efter det er kommet frem, at danske kendisser har boltret sig i det stort set restriktionsfri ørkenparadis, mens Danmark har været lukket ned.

Samtidig mistænker danske myndigheder nu, at de test, der kan fås før udrejse i Dubai, er upålidelige.

En lige højre til Kessler

Blandt andre statsminister Mette Frederiksen har tidligere kommenteret sagen om kendissernes slaraffenland:

– Jeg tror, jeg skal pålægge mig selv lidt restriktioner, inden jeg udtaler mig om det. Der er en grund til, at verden er gået i rød. Der er en grund til, at vi over for alle – inklusiv dansk erhvervsliv, som vi lever af i dette land – virkelig anmoder om, at vi ikke rejser ud.

– Det er virkeligt vigtigt, at alle lytter til det. Man risikerer at tage mutationer med til Danmark. Det kan underminere vores epidemikontrol og dermed smitte andre og det, der er værre, siger Mette Frederiksen.

Blandt andre sportsstjernerne Mikkel Kessler, Nicklas Bendtner og Michael Maze har været på ferie i Dubai i januar.

Mutation sluppet ind

Det første tilfælde af den nye sydafrikanske mutation blev lørdag fundet hos en dansker, som er hjemvendt fra en ferie i netop Dubai.

Dette kommenterer transportminister Benny Engelbrecht:

– Vi har tidligere set mutationer komme ind via Dubai, og vi kan vi ikke sidde sådan en mistanke overhørig. Derfor vil alle passagerflyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater blive indstillet i fem dage, indtil det har været muligt at undersøge sagen til bunds og sikre, at den negative test, der bliver krævet, rent faktisk er en reel test, som er foretaget ordentligt, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Flyveforbuddet gælder fra midnat fredag og foreløbig i fem dage, indtil de danske myndigheder har vished for, at der ikke bliver sjusket med de tests, der bliver lavet og at der ikke kan købes falske tests.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu