ANNONCE

Stopper dyreforsøg efter afsløringer

17. april 2021 06:35 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Afsløringerne viser gruopvækkende dyremishandling

Stopper dyreforsøg efter afsløringer
Dyrene, blandt andet hunde, blev udsat for vanrøgt. Genrefoto.

Et center for dyreforsøg er lukket ned, efter at hemmelige optagelser fra stedet er blevet offentliggjort, hvor man kan se dyr blive slået på, kastet rundt og skåret i, uden bedøvelse. Det skriver The Guardian.

Centeret ligger i Spanien, og her har man i mere end 20 år udført dyreforsøg på blandt andet aber, smågrise og kaniner. Dyrene skulle på papiret udsættes for stoffer fra forskellige former for kosmetik, kemikalier, tobak og fødevarer, men nu har lokale myndigheder altså lukket og slukket for forsøgene.

Mishandling

The Guardian skriver, at hemmelige optagelser fra stedet viser rendyrket dyremishandling. Smådyr bliver halshugget med sakse, hunde bliver kylet rundt og rotter bliver rusket, og ifølge den organisation, der har offentliggjort de hemmelige optagelser, stammer de fra en whistleblower, der har været ansat på centeret fra 2018 til 2020.

Videoerne fik de lokale myndigheder til at undersøge sagen og stedet, og da man i centeret fandt spor efter dyremishandling, er centeret blevet midlertidigt lukket ned.

The Guardian skriver, at myndighederne er i kontakt med det lokale politi, der er klar til at gå ind i sagen, hvis det viser sig, at der er overtrådt nogle love på centeret, blandt andet kan man på videooptagelser se fuldt bevidste rotter få fjernet blod ud gennem øjnene.

EU-støtte

Ifølge The Guardian har centeret modtaget EU-støttekroner før i tiden, og EU er derfor også gået ind i sagen.

– Det, vi ser på videooptagelserne afslører uacceptable dyrevelfærdsstandarder, lyder det blandt andet fra en talsperson for EU.

Talspersonen tilføjer, at man dels forventer, at de lokale myndigheder i Spanien undersøger sagen til bunds, og at myndighederne finder ud af, hvordan dyremishandlingen kunne få lov til at finde sted.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu