ANNONCE

Stoppet ved grænsen med pistol og patroner

23. november 2020 10:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

En Glock pistol og patroner var gemt i en bil på vej over grænsen

Stoppet ved grænsen med pistol og patroner
Det var her ved den dansk-tyske grænse ved Frøslev - på vej ind i Danmark - den 25 blev standset. Arkivfoto: Scanpix.

En 25-årig mand, hvis nationalitet fortsat er ukendt, er ved Retten i Sønderborg idømt to et halvt års fængsel samt udvisning af Danmark for bestandigt for overtrædelse af straffelovens bestemmelse om ulovlig våbenbesiddelse.

Hændelsen fandt sted den 28. maj ved Frøslev Grænseovergang, hvor den 25-årige mand sammen med en 26-årig iransk mand kom kørende i en personbil og blev taget ud til kontrol af den særlige Politi- og Toldenhed under Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved kontrollen fattede tolderen mistanke til mændene, og ved en efterfølgende undersøgelse i Toldstyrelsens undersøgelseshal i Padborg fandt tolderne en 9-mm Glock pistol samt 49 patroner, der var gemt i køretøjet.

De to mænd blev efterfølgende anholdt af politiet og varetægtsfængslet.

Nægtede begge

Begge har under sagen nægtet sig skyldige, men blev efterfølgende tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse.

Den 26-årige iranske mand blev frikendt af retten, da der ikke var tekniske beviser, der kunne knytte manden til den ulovlige pistol og ammunitionen.

Den 25-årige, der også blev dømt for at have brugt falske bulgarske ID-papirer i forbindelse med indrejse, har udbedt sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu