ANNONCE

Stor anholdelsesaktion på tværs af Danmark

19. august 2020 08:45 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Flere mistænkte er sigtet for handel med flere hundrede kilo amfetamin.

Stor anholdelsesaktion på tværs af Danmark
11 af de 12 anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør onsdag. Genrefoto.

12 personer blev tirsdag anholdt i en tværgående politiaktion ført an af Særlig Efterforskning Vest.

Østjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at aktionen blev gennemført i samarbejde mellem Særlig Efterforskning Vest, Særlig Efterforskning Øst samt Sydøstjyllands, Nordjyllands og Østjyllands Politi.

De ni mænd og tre kvinder i alderen 24 til 60 år er sigtet for at have skaffet sig adgang til, og videredistribueret, store mængder amfetamin.

Anholdeserne fandt sted i Nørresundby, Vejle, Horsens, på Djursland, i Aarhus-området, og på Københavns Vestegn.

Ved ransagningerne fandt politiet både narkotika og våben.

”De anholdte er efter vores vurdering at betragte som andet led i distributionskæden ved at have aftaget amfetamin fra bagmændene for derefter at sælge det videre til andre”, siger politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest, Carit Andersen i pressemeddelelsen.

En del af en større sag

Ifølge politiet udspringer anholdeserne tirsdag af en anden sag, der er en del af en længerevarende efterforskning mod organiseret narkokriminalitet.

Den 28. juli fandt politiet således flere hundrede kilo amfetamin under en ransagning. I den forbindelse med to mænd og en kvinde anholdt og fængslet i sagen.

”Det er vores vurdering, at der blandt de anholdte er flere højtplacerede bagmænd fra det organiserede, kriminelle miljø. De har været første led i distributionskæden og har forarbejdet amfetaminen, og sådanne personer er det vigtigt at vi får stillet til ansvar som led i bekæmpelsen af den organiserede narkokriminalitet,” siger Carit Andersen i pressemeddelelsen.

Grundlovsforhør

11 af de 12 anholdte, otte mænd og tre kvinder, bliver fremstillet i grundlovsforhør onsdag klokken 09.00.

”Der er tale om en sag, hvor politiet har lavet et stykke meget flot efterforskningsarbejde – og det er det, der gør, at vi i dag kan fremstille yderligere 11 personer i denne sag,” siger advokaturchef, Sine Cully i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu