ANNONCE

Stor bøde til kendt værtshus: Ejer har klaget

12. september 2019 14:14 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Da Fødevarestyrelsen var på besøg i starten af august blev flere fejl ved Cirkuskroen pointeret. Ejeren har efterfølgende klaget.

Stor bøde til kendt værtshus: Ejer har klaget
Cirkuskroen i Aarhus har fået en sur smiley og en bøde på 10.00 kronen. Ifølge ejeren er der tale om en misforståelse. Genrefoto.

Opdatering 13. september 6.24:

Ejer Lars Andersen har oplyst Newsbreak.dk om, at Cirkuskroen allerede har haft genbesøg af Fødevarestyrelsen, der således kvitterede med en glad smiley.

“Alt er i skønneste orden, og vi glæder os til at skabe liv og glade dage for vores dejlige kunder”, skriver Andersen.

Original artikel:

Hvis man bare læser kontrolrapporten fra det berømte værtshus Cirkuskroen i Aarhus, så står det slemt til. Ved kontrolbesøget er der fundet tegn på skadedyr i lagerlokalerne, mens lageret heller ikke lever op til de krav, Fødevarestyrelsen stiller, når der opbevares fødevarer.

Men spørger man ejerens datter Pernille B. Andersen, der ligesom sin far, Lars B. Andersen, betragter værtshuset som sit hjertebarn, så er der tale om en række misforståelser.

Spor efter skadedyr

Ved kontrolbesøget den 9. august 2019 har Fødevarestyrelsen konstateret, at der i nogle af værtshusets lagerlokaler er fundet spor af skadedyr. Blandt andet blev der set rotteekskrementer på gulvet, mens der i noget emballage blev fundet gnavemærker.

Det er også noget, som Cirkuskroen har været opmærksom på.

– 14 dage før Fødevarestyrelsen kom på besøg, anmeldte vi, at der var rotter. Fødevarestyrelsen fandt rotter i et rum, hvor vi opbevarer returemballage, siger Pernille B. Andersen.

Hun forklarer, at de kontaktede et skadedyrsfirma, som skulle tjekke, om det var i deres kloak, rotterne stammede fra. Værtshuset bliver frikendt i besøgsrapporten fra firmaet, fordi de i 2016 fik anlagt ny kloak.

Pernille B. Andersen er mere end villig til at sende rapporten, samt sætte os i kontakt med firmaet, som kan forklare rapporten nærmere.

Hun forklarer yderligere, at de omkringliggende naboer til Cirkuskroen har fået en indskærpelse af Aarhus Kommune om, at der på grund af fund af rotter, skal rettes op på problemet.

For dårlig stand

Ved kontrolbesøget blev værtshusets lagerlokaler yderligere kritiseret.

Det blev påpeget, at de ikke kunne godkendes til opbevaring af drikkevarer, fordi standen af dem var for dårlig. På flere vægge og på gulvet var der afskallet puds.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det har Cirkuskroen taget affære på.

– Vi har bygget et helt nyt lagerlokale til mange tusinde kroner, forklarer hun og fortsætter:

– Fødevarestyrelsen besøgte os om fredagen. Vi fik besøg af entreprisen i weekenden, og onsdag begyndte de deres arbejde. Der er støbt et helt nyt fundament, mens der også er lavet nye vægge.

Godkendt i 22 år

Som det også fremgår af kontrolrapporten, så er virksomhedens kommentar til de fleste fund, at Fødevarestyrelsen har godkendt Cirkuskroen og dets lokaler i 22 år. Senest den 2. juni 2018, hvor værtshuset fik en glad smiley.

Det har fået indehaveren til at klage over bøden på 10.000 kroner.

– Vi har sendt en klage over bøden. Vi er blevet godkendt i alle de år, hvor de også har tjekket vores lagerlokaler, siger Pernille B. Andersen, og forklarer, at de har sammen med klagen har sendt besøgsrapporten, hvor de blev frikendt for at have rotter, den seneste kontrolrapport og bevis på, at værthuset har et nyere kloaksystem.

Ifølge Pernille B. Andersen har værtshuset dog allerede fået afvist klagen, dermed står de stadig med en sur smiley og en bøde, indtil Fødevarestyrelsen igen besøger dem.

– Det er vores hjertebarn, så selvfølgelig behandler vi stedet ordentligt, siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu