Stor dansk Grand Prix-stjerne pludselig død

24. marts 2013 11:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Stor dansk Grand Prix-stjerne pludselig død
Billede mangler

Manden bag velkendte dansktop- og Melodi Grand Prix-hits som »Kære lille mormor« og »Video video«, John Hatting, er død. Det meddeler hans ven og kollega gennem mange år Kim Schwartz på sin facebookprofil, skriver bt.dk. John Hatting blev 64 år.

 

»Det er med stor sorg, at jeg kan meddele, at jeg her til aften fik en opringning fra Steen Lindegaard, der fortalte, at min ven og kollega igennem snart 20 år, John Hatting, er død,« skriver han.

»Mange, mange stunder har vi haft sammen med kærlighed til musikken som fællesnævner, og vi fik da også skrevet en del sange sammen. Tak, for det du lærte mig kammerat og hvil i fred, vil savne dig !!! Ubegribeligt, vi skålede for to dage siden til min fødselsdag. Og nu er du væk, skriver Kim Schwartz,« der tilbage i 2005 selv deltog i Melodis Grand Prix med sangen »En smule af dig«.

John Hatting var blandt andet kendt som del af gruppen Brixx, der i 1982 vandt Melodi Grand Prix og efterfølgende lagde hele landet ned med hittet »Video Video«.

Året efter søgte John Hatting en makker til en duo og ind trådte ikke bare en sangerinde, men  også kvinden, der skulle blive hans ægtefælle, norske Lise Haavik.

Parret dannede gruppen Trax og stillede op til Melodi Grand Prix adskillige gange, hvor de sikrede sig flere flotte placeringer. Blandt andet blev det til en sjetteplads i Eurovisionen med sangen »Du er fuld af løgn«, som Hatting komponerede, skriver bt.dk.

Senere tog John Hatting et genrespring, da han sammen med Torben Lendager skrev dansktop-hittet »Kære lille mormor«, som Richard Ragnwald fik udødeliggjort.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu