Stor efterforskning: Kvinde død i detentionen i nat

20. oktober 2017 10:54 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En 44-årig kvinde er fundet død i detentionen på Politigården i Aarhus.

En 44-årig kvinde er meget tidligt fredag morgen død, mens hun var i politiets varetægt. Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) i en pressemeddelelse fredag formiddag.

DUP blev klokken cirka 03.15 underrettet af Østjyllands Politi med information om, at kvinden var fundet livløs i detentionen på politigården, Ridderstræde i Aarhus. Der var i den forbindelse tilkaldt ambulance og ydet førstehjælp.

Kort derefter blev kvinden dog erklæret død af en læge. Det fremgår ikke, hvad kvinden er død af – eller hvordan.

Efterforskning

På baggrund af henvendelsen fra politiet, iværksatte DUP straks en efterforskning af dødsfaldet, hvorfor efterforskere blev sendt til stedet.

Politiklagemyndigheden behandler sagen efter bestemmelsen om “udrykningssager” i retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden blandt andet efterforskning, når en person er kommet alvorligt til skade eller afgået ved døden i politiets varetægt“, fremgår det af pressemeddelelsen.

Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil myndigheden udarbejde en juridisk redegørelse om sagen til Statsadvokaten i Viborg.

Politiklagemyndigheden oplyser, at der på nuværende tidspunkt ikke er yderligere oplysninger vedrørende sagen. Det er standard i den slags sager, at DUP ikke kommenterer igangværende efterforskning.

Tredje gang

Med dette dødsfald er det nu tredje gang i år, at personer er døde i politiets varetægt på denne måde. Det viser en hurtig gennemgang af nyhedsarkivet hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

For bare 15 dage siden kunne selv samme myndighed fortælle, at en mand var fundet død i politiets varetægt i Randers. Det betyder også, at Østjyllands Politi ved denne hændelse var involveret.

Det kan du læse om her: Mand død i politiets varetægt: Episoden undersøges nu.

I begyndelsen af året døde en mand i detentionen hos politiet i Aalborg. Han var – som kvinden i den nye sag – også 44 år gammel. Der blev ydet førstehjælp på politigården, hvor efter manden blev kørt til hospitalet. Hans liv stod dog ikke til at redde, så klokken 14.10 døde han på hospitalet, oplyste DUP.

Den sag kan du læse om her: Mand død i politiets varetægt

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu