ANNONCE

Stor fabrik myldrer med politi

21. november 2019 08:40 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Midt- og Vestsjællands Politi og andre myndigheder afholder torsdag en stor øvelse i Lumsås.

Stor fabrik myldrer med politi
Politi og andre myndigheder vil være markant til stede.

Området omkring H. Lundbecks fabrik i Lumsås i Odsherred vil torsdag myldre med politi og beredskab.

Det skyldes en øvelse, som Midt- og Vestsjællands Politi og resten af Den Lokale Beredskabsstab holder på fabrikkens grund.

Artiklen fortsætter under videoen

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den Lokale Beredskabsstab består af ledelsesrepræsentanter fra Østsjællands Beredskab, Vestsjællands Brandvæsen, Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, Beredskabsstyrelsen Sjælland, Hjemmeværnsdistriktet i Midt- og Vestsjælland, Sundhedsberedskabet/Region Sjælland, H. Lundbeck, Odsherred kommune og politiet.

Simulerer katastrofe

Formålet er, at myndighederne øver samarbejdet i tilfælde af, at der skulle ske noget alvorligt.

Det fortæller politiinspektør Henrik Mikkelsen:

– Vi skal altid forsøge at dygtiggøre os, så vi har afprøvet mange scenarier, hvis der skulle ske noget rigtig alvorligt. Hvert år holder vi miljøøvelser og andre former for øvelser, hvor vi sætter flere scenarier op, som myndighederne skal samarbejde om. Under øvelsen vil borgerne altså kunne se mange myndigheder samlet i byen, siger politiinspektøren.

Derfor anbefaler han, at både borgere og presse holder afstand til øvelsen.

Hold linjen fri

Politiet vil sammen med blandt andet brand og redning, Region Sjælland, Hærhjemmeværnsdistriktet og Beredskabsstyrelsen være til stede i Lumsås med flere køretøjer og uniformeret personale. Der er dog ikke nogen risiko for borgerne, som kan fortsætte deres daglige gøremål, understreger Henrik Mikkelsen og fortsætter:

– Vi har også stadig en politikreds, der skal fungere, og vi skal kunne hjælpe borgerne, selvom vi holder øvelse. Jeg håber derfor, at borgerne vil holde politiets telefonlinjer fri, så de, der skulle have brug for hjælp, kan komme igennem på telefonerne, siger politiinspektøren.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at øvelsen er planlagt sammen med de øvrige myndigheder og H. Lundbeck i Lumsås.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu