ANNONCE

Stor gård brændt helt ned

26. juni 2020 22:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En trelænget gård i Nordjylland er brændt ned.

I skrivende stund er det 12 timer siden, en voldsom gårdbrand i Klarup ved Aalborg blev anmeldt. Det brænder endnu, og det lokale beredskab er fortsat indsat til en igangværende efterslukning, fortæller Bruno Brix, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Branden har trukket tænder ud. Beredskabsstyrelsen har været indkaldt som assistance til Nordjyllands Beredskab, beretter Lars Høg Schou, der er operativ chef for Beredskabsstyrelsen, på Twitter. Fredag aften er der vagtskifte.

Op mod 50 brandfolk har løbende været involveret i slukningen af den store gård. Bruno Brix melder også om aktivitet ved den store brand, hvor alle tre længer er brændt ned. Politiet har forladt stedet, siger han, men brandvæsenet arbejder ihærdigt.

– Efterslukningen vil vare til i morgen formiddag formentlig. Jeg kan ikke sige præcis, hvor galt det står til, men der er sket store og voldsomme skader på gården, siger han til Newsbreak.dk.

Mulig eksplosion

Som det ser ud nu, har Nordjyllands Politis brandspecialister ikke en jordisk chance for at lægge sig fast på, hvad brandårsagen er. Det skal undersøges, når engang det er muligt at komme til. Altså skal branden være helt slukket – og der må ikke være for varmt i tomten.

Tidligere på dagen fik Newsbreak.dk dog melding om, at branden kan være en konsekvens af en voldsom eksplosion i en ammoniaktank. På landejendommen på Stranderholmsvej i Klarup lød i hvert fald et voldsomt brag i morgentimerne.

– Vi mærkede et ordentligt ryk i bygningen, fortalte Tina Nordkap til Newsbreak.dk fredag morgen. Hun bor flere kilometer væk. Altså har der været drøn på.

I en pressemeddelelse fra politiet udsendt også fredag morgen kunne Karsten Højrup Kristensen, vagtchef ved Nordjyllands Politi, meddele, at al ammoniak var brændt bort, og desuden var der ikke noget at frygte.

– Vi har fået en del bekymrede opkald fra folk i Nørresundby, Aalborg og andre steder. Derfor vil jeg gerne understrege, at vi nu sammen med beredskabet har situationen under kontrol. Der er styr på branden, og der er ingen ukontrolleret udvikling, lød det.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu