ANNONCE

Stor hundedag for Danmark: Får nu denne godkendelse

3. november 2018 13:36 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

I dag bliver dansk-svensk gårdhund en internationalt godkendt hunderace

Det sker meget sjældent, at Danmark får godkendt en hunderace som særligt dansk – men fredag eftermiddag sker det:

Den dansk/svenske gårdhund får det officielle, internationale stempel efter 30 års forarbejde.

Det skriver DR Midt-Vest.

Ja, okay, hunden bliver også internationalt godkendt som SVENSK, men det er prisen for at bruge navnet dansk-svensk gårdhund.

Den lille rottehund er faktisk kun vores fjerde internationalt godkendte hunderace gennem tiden, så det er noget af en begivenhed.

Sikker på godkendelse

Og formanden for Dansk Kennelklub, Jørgen Hindse, der også er dommer på bedømmelsen, er sikker på, at godkendelsen går igennem:

– Ellers skal der gå meget galt. Vi er to, der er udpeget til den endelige internationale godkendelse. Det er en svensk dommer Karl Erik Johansen og mig, og vi har kendt racen i mange år, og det ville være… ja det er rent teoretisk, at racen ikke bliver godkendt, for det bliver den, siger han til DR P4 Midt og Vest.

Det har taget 30 år at opnå en international godkendelse af den gamle danske race, fortæller Helene Riisgaard Pedersen, formand for avlsudvalget i Dansk-Svensk Gårdhundeklub.

– Det føles bare som et kæmpe privilegium at få lov til at være med til at bære den i hus, fordi jeg har kun være med i 17 år. Der var jo nogle der gjorde en masse arbejde før jeg kom til, siger hun til DR P4 Midt og Vest.

Den officielle udnævnelse sker på Dansk Kennelklubs årlige hundemesse i MCH Herning.

I galleriet ovenfor kan du se de mest populære hunderacer i Danmark.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu