Stor indsats: Nu jagter politiet disse biler

16. oktober 2017 20:08 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Denne uge tjekker politiet i hele landet, om køretøjerne på landets veje er i orden.

Stor indsats: Nu jagter politiet disse biler
Færdselspolitiet landet over vil i denne uge særligt tjekke køretøjernes tekniske standard, og om føreren har gyldigt kørekort. Foto: Preben Madsen/Scanpix

I denne uge gennemfører politiet landet over en målrettet indsats for at tjekke, om køretøjerne på de danske veje lever op til lovkravene. Det skriver Bornholms Politi i en pressemeddelelse.

– Mange køretøjer på de danske veje er behæftet med fejl, hvor nogle af fejlene er så grelle, at køretøjerne kun kan få en betinget godkendelse fra bilinspektørerne. På trods af dette fortsætter mange køretøjsejere ufortrødent med at anvende køretøjerne uden at tænke på den risiko, de udsætter sig selv og andre for, skriver politikredsen i meddelelsen.

Politiet er klar til at snuppe nummerpladerne på stedet, hvis bilen har så alvorlige fejl, at det er til fare for trafiksikkerheden.

Politiet vil med indsatsen øge sikkerheden på de danske veje.

Rigspolitiets overordnede strategi på færdselsområdet om at nedbringe antallet af alvorlige færdselsuheld og dræbte i trafikken frem mod 2020 sigter i høj grad mod trafikkanternes adfærd i trafikken, men vi skal også have fokus på, at køretøjerne i trafikken lever op til sikkerhedskravene. Ved at fjerne de køretøjer, som ikke lever op til sikkerhedskravene, kan vi fjerne en anden negativ faktor i ligningen med alvorlige trafikuheld og dræbte.

Den målrettede indsats varer ind til på søndag.

Fakta

Det kigger politiet efter

Politiet kigger blandt andet efter alvorlige fejl som disse:

  • Er køretøjet ikke tilstrækkeligt oplyst i forhold til lovkravene, kan det have en betydning for trafiksikkerheden.
  • Bremser køretøjet ikke som det skal i forhold til lovkravene, kan det have katastrofale følger ved en evt. katastrofeopbremsning og undvigemanøvre.
  • Rust i bærende dele kan medføre, at de bærende dele brækker ved voldsom belastning og dermed med katastrofale følger.
  • Slør i hjulophæng kan medføre, at køretøjet ikke kan undvige ved en farlig situation.
  • En forrude tildækket af diverse klistermærker, gps, gardiner o.lign. forhindrer udsynet og kan være årsag til, at føreren overser andre trafikkanter.

Kilde: Bornholms Politi

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu